Mocktails på nyheten Schweppes Ginger Beer
10 Maj 2019

Schweppes Ginger Beer är alkoholfri och lanserades för ett par månader sedan. Den passar bra som ingrediens i klassiska drinkar såsom Moscow Mule och Dark ’n’ Stormy, och även i dessa goda mocktails; Mocktail Mule, Ginger Mockarita och Ginger Mimocka.
Ginger beer knappast är en nymodighet. Den bubbliga drycken såg dagens ljus redan i 1700-talets England där man lät jäsa en brygd på ingefära, socker och vatten. Tillverkningsprocessen, som liknade ölbryggning, var också anledningen till varför man lät kalladrycken just beer. Smakmässigt skiljde sig dock dryckerna avsevärt åt, då ginger beer är en söt dryck med ett skarpt sting av ingefära. Och idag är faktiskt inte ens tillverkningsprocessen densamma, men likväl hänger namnet kvar från historien.
Nyheten Schweppes Ginger Beer är framtagen för att hitta den perfektabalansen av sötma, kolsyra och kryddig ingefära. En dryck med sting och en uppfriskande udd. Den är läskande att dricka som den är, helst med mycket is.
Ginger Mimocka
Alkoholfri Mimosa
Ingredienser:
0,5 dl Schweppes Ginger Beer
0,5 dl alkoholfritt mousserande vin
0,5 dl färskpressad apelsinjuice
En apelsinskiva till garnering
Gör så här:
Häll Schweppes Ginger Beer och färskpressadapelsinjuice i ett champagneglas. Toppa upp med bubbel. Dekorera med en apelsinskiva.
Ginger Mockarita
Alkoholfri Margarita
Ingredienser:
1 dl Schweppes Ginger Beer
1 dl färskpressad blodgrapefruktjuice
1 tsk agavesirap
5 droppar tabasco
Zest från blodgrapefrukt
Basilikakvist till garnering
Salt
Is
Gör så här:
Dra en blodgrapefruktskiva längs kanten på ett cocktailglas och doppa sedan glaset i salt.
Lägg is, agavesirap, färskpressad blodgrapefruktjuice och tabasco i en shaker och skaka om ordentligt.
Sila sedan ner i glaset och toppamed Schweppes Ginger Beer.
Skruva blodgrapefruktzest över glaset och garnera slutligen drinken med en kvistbasilika.
Mocktail Mule
Alkoholfri Moscow Mule
0,5 dl Schweppes Ginger Beer
0,5 dl alkoholfritt mousserande vin
0,5 dl färskpressad apelsinjuice
En apelsinskiva till garnering
Gör så här:
Häll Schweppes Ginger Beer och färskpressadapelsinjuice i ett champagneglas. Toppa upp med bubbel. Dekorera med en apelsinskiva.
Ginger Mockarita
Alkoholfri Margarita
Ingredienser:
1 dl Schweppes Ginger Beer
1 dl färskpressad blodgrapefruktjuice
1 tsk agavesirap
5 droppar tabasco
Zest från blodgrapefrukt
Basilikakvist till garnering
Salt
Is
Gör så här:
Dra en blodgrapefruktskiva längs kanten på ett cocktailglas och doppa sedan glaset i salt.
Lägg is, agavesirap, färskpressad blodgrapefruktjuice och tabasco i en shaker och skaka om ordentligt.
Sila sedan ner i glaset och toppamed Schweppes Ginger Beer.
Skruva blodgrapefruktzest över glaset och garnera slutligen drinken med en kvistbasilika.
Mocktail Mule
Alkoholfri Moscow Mule
Ingredienser:
1,5 dl Schweppes Ginger Beer
0,5 dl färskpressad limejuice
0,5 dl sodavatten
Lätt krossad is
Limeklyfta
Myntablad till garnering
Gör så här:
Fyll en kopp med lätt krossad is.
Häll i SchweppesGinger Beer och färskpressad limejuice.
Toppa upp medsodavatten.
Garnera med en limeklyfta och generöst med myntablad.
För den klassiska serveringen rekommenderas en kopparmugg.
1,5 dl Schweppes Ginger Beer
0,5 dl färskpressad limejuice
0,5 dl sodavatten
Lätt krossad is
Limeklyfta
Myntablad till garnering
Gör så här:
Fyll en kopp med lätt krossad is.
Häll i SchweppesGinger Beer och färskpressad limejuice.
Toppa upp medsodavatten.
Garnera med en limeklyfta och generöst med myntablad.
För den klassiska serveringen rekommenderas en kopparmugg.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Schweppes
10 Maj 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel The Pier öppnar ny Rooftop Bar
" Vi vill att Rooftopen ska bli en självklar mötesplats i sommar"
-
8 av 10 har svårt att höra på restaurang
"Ljudnivån och samtalet är en viktig del av matupplevelsen"
-
Snart premiär för nya hotellvarumärket Scandic Go
"Vi ser en stor efterfrågan och tillväxtpotential inom ekonomisegmentet"
-
Martin & Servera lanserar klimatpoäng
"Det är ett stort och viktigt steg"
-
Cocktailboken Vilda drinkar prisad i Gourmand Awards
"Kanske blir det en språngbräda ut i hela världens natur"
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"