Miss Voon får en bror – nu öppnar Mr Voon i Stockholm
9 Okt 2017

– Vi kommer att ha Sveriges största utbud av japansk Wagyu, säger han.
”Kockarnas kamp”-aktuella krögaren Jonas Svensson fortsätter bygga sitt krogimperium och bryta ny mark. Miss Voon, belägen på Sturegatan, har så snabbt blivit en vital och uppskattad del av Stockholms krogliv att lokalerna inte längre räcker till. Därför har Jonas bestämt sig för att expandera.
Just nu pågår renoveringen av nya lokaler, som ligger i korsningen Norrlandsgatan-Smålandsgatan.
– Nu startar vi Mr Voon med idéer som vi skapat genom åren. En restaurang med mycket grillat, säger Jonas Svensson.
När Mr Voon slår upp portarna den 2 november vill han visa sin förmåga att ta täten när det gäller innovationer i svensk mat- och restaurangkultur. Hela köket kommer att vara öppet mot gästerna och ha olika stationer med tre sorters grilltekniker.
Landets första Tempura-bar kommer finnas samt ett rotisseri där en signaturrätt bestående av anka kommer att serveras.
– Vi kommer ha Sveriges största utbud av japansk Wagyu från vår Robatayaki. Menyn kommer ge gästerna möjlighet att dela
olika rätter tillsammans eller att äta enskilda middagar, berättar han.
Restaurangen kommer att ha 120 matplatser plus en stor bardel. Köket kommer hålla öppet till midnatt. Målsättningen är att restaurangen ska passa vid alla tillfällen – med familjen, vänner eller arbetskollegorna sent på kvällen efter möten och konferenser.
– Mr Voon Bars utbud på Sake kommer vara stort. Men vi kommer också ha stort fokus på vackra drinkar och spännande smaker.
Här får man en naturlig mötesplats mitt i city.
Inredningen är framtagen av framgångsrika byrån Stylt AB där grundaren Erik Nissen Johansen med team har tagit fram inredningskonceptet.
9 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"