Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Miljonsmäll för Örndalen

 
Miljonsmäll för ÖrndalenÖrndalen. Bild: Millimeter Artkitekter Projekt Örndalen har drabbas av ännu ett bakslag.
Skatteverket slår efter en revision ned på felaktiga momsavdrag i bolaget Örndalen Exploatering under flera år, och kräver 2,6 miljoner kronor i ytterligare skatt och skattetillägg. 

Projekt Örndalen , som planerar en skid- och hotellanläggning i mångmiljonklassen i Härjedalen , har tidigare fått avslag i domstol när det gäller den tilltänkta lokaliseringen i området Skorvdalen och ny råkar de ut för ännu ett bakslag. 

Skatteverket slår efter en revision ned på felaktiga momsavdrag i bolaget Örndalen Exploatering under flera år, och kräver 2,6 miljoner kronor i ytterligare skatt och skattetillägg. Enligt Skatteverket har Örndalen Exploatering bland annat dragit av ingående moms för kostnader relaterad till tomtförsäljning och annan exploatering, utan att samtidigt redovisa några intäkter.

Företrädarna har själva hävdat att de har löpande avdragsrätt då de kommer bedriva entreprenörsverksamhet i framtiden, en uppgift som skattemyndigheten avfärdar som missvisande.

Fem år efter momsregistreringen har fortfarande ingen verksamhet inom bygg- och anläggningsområdet redovisats eller vidarefakturerats, skriver Skatteverket. Örndalenprojektet fick i oktober nej till en prövning i mark- och miljööverdomstolen, efter att underinstansen avslagit byggplanerna. Detta med hänvisning till häckande kungsörnar i området. 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer