MiFú – stekbart mjölkprotein istället för kött, fågel eller fisk
19 Feb 2017
MiFú är proteinrika och fettsnåla gryn tillverkade av mjölk. En unik patenterad produkt helt fri från laktos, soja, gluten och ägg. Valio vill istället slå ett slag för mjölkbaserade alternativ då mjölk dessutom innehåller 18 av de 22 viktigaste näringsämnena. Man kan kanske tro att Valios senaste innovation är jämförbar med cottage cheese – men den stora skillnaden ligger i att MiFú är tänkt som huvudråvaran i varma rätter – och att grynen får fin stekyta och inte smälter vid upphettning.
- Hälsa är en växande trend och fler vegetariska alternativ efterfrågas. Vi lägger stor vikt vid hållbar hälsa och lyssnar alltid på våra konsumenter. Därför har vi tagit fram MiFú som ett proteinrikt vegetariskt alternativ till kött, fågel eller fisk, säger Jesper Sellebråten, kategorichef på Valio Sverige.
I Finland, där hälsotrenden är minst lika stor, har MiFú tagits emot mycket väl. Efter bara fyra månader på marknaden har redan nästan var femte finsk provat MiFú.
MiFú tillverkas av pastöriserad laktosfri och fettfri mjölk och har formen av små gryn – för mångsidig och enkel användning i matlagningen. Produkten innehåller en marinad av rypsolja som gör att den lätt kan stekas och som dessutom tillför en god smak. MiFú passar helt enkelt utmärkt i rätter som ersättning för nöt- och fläskkött, fisk, kyckling och vegetabiliskt protein. Till exempel i favoriter som pasta bolognese, chili con carne, korvstoganoff, fiskgratäng och lasagne. Men även till nya spännande recept med inspiration från hela världen. MiFú är helt enkelt otroligt mångsidigt då grynen klarar sjudning, stekning, återuppvärmning och till och med tillagning i mikrovågsugn.
Valio MiFú kommer i tre smakvarianter – Naturell, Tomat & Örter och Peppar & Chili
MiFú serveras på Urban Deli
Under vecka 7 t.o.m. 10 serverar restaurangen Urban Deli i Stockholm MiFú exklusivt på sin meny.
19 Feb 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"