Michelinkrogen Aira förvärvar Julita Wärdshus
8 Maj 2023
Ambitionen är att göra den pittoreska Sörmlands-gården till en gastronomisk destination.
–I 15 år har jag drivit Julita Wärdshus – och det med stor glädje. När nu Aira officiellt förvärvar restaurangen känner jag att vi får in den kraften som behövs för att ta Julita till den nivå som platsen förtjänar. Restaurangen har verkligen potential att bli en Michelin-destination, säger Tommy Myllymäki.
Aira är Tommy Myllymäkis enstjärniga restaurang på Djurgården i Stockholm.
Kökschef på Julita är ingen mindre än Gustav Leonhardt – vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023 och Sveriges representant i den globala tävlingen Bocuse d’Or 2024/25.
–Det ska bli superkul att komma ut till Julita. Att få laga mat i hög klass i en fantastiskt fin och inspirerande miljö med otrolig potential. Det ska bli väldigt spännande att se hur långt vi kommer under det här året, säger Gustav Leonhardt, vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023 och kökschef på Julita.
Expertisen, hantverksnivån och kreativiteten från Aira är ständigt närvarande men Julita kommer stå på helt egna ben, bland annat med en tydligare nordisk och lokal profil på menyn. Upplevelsen på Julita inkluderar, utöver matupplevelser i världsklass, även övernattning i historiska miljöer samt frukost.
Middag serveras i form av en längre meny i restaurangen som har 10 bord med plats för totalt 24 samtida sittande gäster. Rummen för övernattande gäster är enkla och belägna i vackra herrgårdsflyglar på Julita Gård där vissa delar kan dateras ända tillbaka till 1500-talet. På morgonen avnjuter gästerna en lantlig hantverksfrukost serverad i restaurangen.
Pi Le, som numera inte bara är kökschef på Aira utan dessutom delägare, blir även delägare i Julita.
–Vi tycker det ska bli väldigt roligt att skapa en restaurangupplevelse på hög nivå med en tydlig lokal sörmländsk och nordisk prägel, säger Pi Le, delägare och kökschef på Aira.
Restaurangen kommer att ha öppet från 1 juni till mitten av september under det första året.
Julita Wärdshus kommer fortsatt även bedriva sina verksamheter med enklare café och lunchservering för övriga besökare.
Kökschef på Julita är ingen mindre än Gustav Leonhardt – vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023 och Sveriges representant i den globala tävlingen Bocuse d’Or 2024/25.
–Det ska bli superkul att komma ut till Julita. Att få laga mat i hög klass i en fantastiskt fin och inspirerande miljö med otrolig potential. Det ska bli väldigt spännande att se hur långt vi kommer under det här året, säger Gustav Leonhardt, vinnare av Bocuse d’Or Sweden 2023 och kökschef på Julita.
Expertisen, hantverksnivån och kreativiteten från Aira är ständigt närvarande men Julita kommer stå på helt egna ben, bland annat med en tydligare nordisk och lokal profil på menyn. Upplevelsen på Julita inkluderar, utöver matupplevelser i världsklass, även övernattning i historiska miljöer samt frukost.
Middag serveras i form av en längre meny i restaurangen som har 10 bord med plats för totalt 24 samtida sittande gäster. Rummen för övernattande gäster är enkla och belägna i vackra herrgårdsflyglar på Julita Gård där vissa delar kan dateras ända tillbaka till 1500-talet. På morgonen avnjuter gästerna en lantlig hantverksfrukost serverad i restaurangen.
Pi Le, som numera inte bara är kökschef på Aira utan dessutom delägare, blir även delägare i Julita.
–Vi tycker det ska bli väldigt roligt att skapa en restaurangupplevelse på hög nivå med en tydlig lokal sörmländsk och nordisk prägel, säger Pi Le, delägare och kökschef på Aira.
Restaurangen kommer att ha öppet från 1 juni till mitten av september under det första året.
Julita Wärdshus kommer fortsatt även bedriva sina verksamheter med enklare café och lunchservering för övriga besökare.
8 Maj 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"