Melanders satsar på webbhandel och krogkassar med hemleverans
26 Jan 2021
Melanders Group har funnits sedan den första Melandersbutiken öppnade 1988 i Östermalms Saluhall av bröderna Erik och Nils Molinder. Den lilla fiskdisken i Östermalmshallen har idag vuxit med 7 fiskbutiker samt 14 restauranger och caféer där Art Bakery, Southside, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, Konstnärsbaren, Sjöpaviljongen och anrika Wedholms fisk på Nybrokajen ingår.
Den nylanserade webbhandeln består av Melanderbutikernas kompletta sortiment från fisk och färska skaldjur till pajer, såser, tillbehör och färdigrätter samt även praliner, ostar och desserter. Nätbutiken innehåller även krogkassar med menyer där legendariska rätter som Ulla Winbladhs viltfärsbullar, Wedholms pocherade piggvarsfilé och KB:s wallenbergare ingår.
– Idéen om att sälja våra produkter i en nätbutik har funnits en längre tid men coronapandemin gav projektet högsta prioritet. Vår satsning blir unik i Sverige genom sitt enorma utbud av färska råvaror från havet tillsammans med färdiglagade rätter och kompletta krogmenyer, säger Stefan Söderman som är vd på Melanders Group. Genom e-handeln skapar vi en tillgänglighet för färsk fisk och skaldjur i Stockholm som aldrig tidigare existerat. Sortimentet kommer även att följa säsong och utvecklas löpande.
I Melanders Groups webbhandel går det även att beställa färdiga bufféer samt skapa individuellt anpassade cateringmenyer utifrån ett stort sortiment av smårätter, varmrätter och desserter. Samtliga hemleveranser sker valfritt på för- eller eftermiddagen i Storstockholm från måndagar till lördagar.
26 Jan 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"