Max lanserar två nya LikeMeat-kycklingburgare
6 Maj 2022
- Med LikeMeat vill vi vara bäst på alternativ till kyckling - därför passar denna lansering som handen i handsken. Nu kan vi ge kycklingälskare ytterligare två riktigt goda och gröna alternativ på menyn som gör det mer åtråvärt och tillgängligt med vego säger Henrik Åkerman, Marknadschef, Licekindly Collective Nordics.
Menyn har enligt Max Burgers tagits fram som svar på den amerikanska Chicken Sandwich-trenden. På menyn kan gäster välja mellan två alternativ till kyckling, Crispy No Chicken Buffalo är en något hetare variant som serveras med saltgurka, sallad, sweet onion, majonnäs och buffalosås. Crispy No Chicken BBQ ska vara lite sötare och rökig burgare som kommer med saltgurka, sweet onion samt BBQ-sås och coleslaw. Båda burgarna serveras i ett sesambröd.
- Vi är ju burgarnördar och därför föll det sig naturligt att testa olika Chicken Sandwiches, det finns väldigt många goda men vi såg hela tiden att det gick att göra små förbättringar. Jag tycker det här är bland det bästa vi gjort och de gröna varianterna Crispy No Chicken är superbra alternativ till de ordinarie burgarna, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
Om LikeMeat:
LikeMeat är en av producenterna av växtbaserade köttalternativ i Tyskland och som en del av Livekindly Collective. LikeMeat grundades 2013 och finns i flera europeiska länder samt i USA.
6 Maj 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"