Max lanserar Frisco Hot Melt - burgare med fyrkantigt toastbröd
25 Aug 2017
– Passionen för burgare genomsyrar hela Max, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef Max Burgers. På Max smakar vi oss fram för att hitta de allra godaste burgarna. Till burgarens hemland USA återvänder vi alltid och där smakade vi den Patty Melt som inspirerade oss att göra vår egen variant – Frisco Hot Melt.
Frisco Hot Melt består av svenskt kött, färska jalapeños, smältost, Emmentalerost, rödlök och creoledressing mellan två skivor toastbröd. Brödet är ett helt nytt och unikt toastbröd. Det uppskattade hamburgerbrödet Frisco har utvecklats vidare till ett toastbröd; Frisco Hot Melt Toast. Brödet kommer att finnas till försäljning i dagligvaruhandeln från den 12 september och hittas i matbrödshyllan.
– Vi ville få till den där smaken och känslan vi fann i USA. Vi har nu hittat en lösning där brödet rostas i en blandning av smör och rapsolja och det blir otroligt gott. Hettan från färska jalapeños tillsammans med smältost ger burgaren en smak som jag tror hamburgerälskare kommer att känna igen och uppskatta, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.
Frisco Hot Melt är en Grand Deluxe burgare och finns på menyn den 24 augusti till 25 oktober.
Max Burgers AB är Sveriges äldsta hamburgerkedja och den enda rikstäckande hamburgerkedjan som bara använder svenskt, kött, kyckling och bacon. Det finns 123 restauranger, varav 113 i Sverige och sysselsätter cirka 4 500 medarbetare. Max omsatte 2,8 miljarder kronor under 2016, varav 2,6 miljarder kronor i Sverige.
25 Aug 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"