Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

​Max lanserar Frisco Hot Melt - burgare med fyrkantigt toastbröd

 
​Max lanserar Frisco Hot Melt - burgare med fyrkantigt toastbrödFrisco Hot Melt är en Grand Deluxe burgare och finns på menyn den 24 augusti - 25 oktober. I mitten av 1900-talet spred sig en speciell burgare på de amerikanska vägkrogarna. Burgaren, vars anor kan spåras ännu längre tillbaka i tiden än så, kallades Patty Melt. Istället för det klassiska runda burgarbrödet, använde krögarna ett fyrkantigt toastbröd. Krämig ost lades på för att smälta samman köttet och brödet på stekbordet. Nu tar Max burgarklassikern till Sverige och lanserar kampanjburgaren Frisco Hot Melt, serverad med ett helt nytt och unikt bröd.

– Passionen för burgare genomsyrar hela Max, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef Max Burgers. På Max smakar vi oss fram för att hitta de allra godaste burgarna. Till burgarens hemland USA återvänder vi alltid och där smakade vi den Patty Melt som inspirerade oss att göra vår egen variant – Frisco Hot Melt.

Frisco Hot Melt består av svenskt kött, färska jalapeños, smältost, Emmentalerost, rödlök och creoledressing mellan två skivor toastbröd. Brödet är ett helt nytt och unikt toastbröd. Det uppskattade hamburgerbrödet Frisco har utvecklats vidare till ett toastbröd; Frisco Hot Melt Toast. Brödet kommer att finnas till försäljning i dagligvaruhandeln från den 12 september och hittas i matbrödshyllan.

– Vi ville få till den där smaken och känslan vi fann i USA. Vi har nu hittat en lösning där brödet rostas i en blandning av smör och rapsolja och det blir otroligt gott. Hettan från färska jalapeños tillsammans med smältost ger burgaren en smak som jag tror hamburgerälskare kommer att känna igen och uppskatta, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.

Frisco Hot Melt är en Grand Deluxe burgare och finns på menyn den 24 augusti till 25 oktober. Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max Burgers

Max Burgers AB är Sveriges äldsta hamburgerkedja och den enda rikstäckande hamburgerkedjan som bara använder svenskt, kött, kyckling och bacon. Det finns 123 restauranger, varav 113 i Sverige och sysselsätter cirka 4 500 medarbetare. Max omsatte 2,8 miljarder kronor under 2016, varav 2,6 miljarder kronor i Sverige.

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer