Max lanserar Frisco Hot Melt - burgare med fyrkantigt toastbröd
25 Aug 2017

– Passionen för burgare genomsyrar hela Max, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef Max Burgers. På Max smakar vi oss fram för att hitta de allra godaste burgarna. Till burgarens hemland USA återvänder vi alltid och där smakade vi den Patty Melt som inspirerade oss att göra vår egen variant – Frisco Hot Melt.
Frisco Hot Melt består av svenskt kött, färska jalapeños, smältost, Emmentalerost, rödlök och creoledressing mellan två skivor toastbröd. Brödet är ett helt nytt och unikt toastbröd. Det uppskattade hamburgerbrödet Frisco har utvecklats vidare till ett toastbröd; Frisco Hot Melt Toast. Brödet kommer att finnas till försäljning i dagligvaruhandeln från den 12 september och hittas i matbrödshyllan.
– Vi ville få till den där smaken och känslan vi fann i USA. Vi har nu hittat en lösning där brödet rostas i en blandning av smör och rapsolja och det blir otroligt gott. Hettan från färska jalapeños tillsammans med smältost ger burgaren en smak som jag tror hamburgerälskare kommer att känna igen och uppskatta, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max.
Frisco Hot Melt är en Grand Deluxe burgare och finns på menyn den 24 augusti till 25 oktober.
Max Burgers AB är Sveriges äldsta hamburgerkedja och den enda rikstäckande hamburgerkedjan som bara använder svenskt, kött, kyckling och bacon. Det finns 123 restauranger, varav 113 i Sverige och sysselsätter cirka 4 500 medarbetare. Max omsatte 2,8 miljarder kronor under 2016, varav 2,6 miljarder kronor i Sverige.
25 Aug 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"