Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Matleveranstjänsten Wolt lanseras i Gävle

 
Matleveranstjänsten Wolt lanseras i GävleWolts Sverigechef Carl Zetterqvist Nu kan personer i Gävle börja beställa mat från ett stort antal lokala restauranger via Wolt. Gävleborna kan få mat från från exempelvis Bastard Burgers, Brända Bocken, Sushi Kultur, La Mancha, Esa Sushi och Bro Burger Bar levererad direkt hem till dörren inom cirka 40 minuter. 

Wolt finns sedan tidigare i fem svenska städer; Stockholm, Norrköping, Västerås, Linköping och Örebro.

— Vi har verkligen sett fram emot att kunna lansera Wolt i Gävle. Det är ett naturligt steg efter framgångarna vi har haft i södra mellansverige, i till exempel Örebro och Norrköping. Nu vill vi satsa norrut, eftersom vi vet att det finns matglädje, inspiration och stor potential i hela landet. Gävle är dessutom en mycket attraktiv stad med en spännande matscen. Utkörning av kvalitetsmat är ett nytt fenomen i små och mellanstora städer och Wolt vill därför hjälpa fler företag och privatpersoner att kunna få maten levererad direkt till dörren, säger Wolts Sverigechef Carl Zetterqvist.

Utvalda restauranger i Gävle
Vid lanseringen kan kunderna beställa god mat från totalt 25 välbekanta restauranger i Gävle och utbudet kommer att öka allt eftersom. Leveranstiden av maten är cirka 40 minuter beroende på var man bor och man kommer kunna beställa mat upp till 5 kilometer från citykärnan (från Hagaström i väster till Södra Bomhus i öster, från Källbacken i norr till Andersberg i söder).

— Ett bra, varierat och relevant restaurangutbud är helt avgörande för oss och vi vill att alla kunder ska hitta något gott att äta oavsett diet och smakpreferenser. Vi samarbetar med en noga utvald grupp av partnerrestauranger, för att säkerställa en hög kvalitet på maten och ge kunden den bästa matupplevelsen, säger Carl Zetterqvist.


App- och hemsideformaten gör det  enkelt att beställa mat från olika restauranger; antingen via webben wolt.com eller i Wolt-appen. Betalningen sker automatiskt vid beställningen och sedan kan beställaren följa ordern i realtid - från det att restaurangen påbörjar tillagningen av maten, till den tidpunkt då de faktiskt mottar leveransen vid den angivna adressen.

— Kundnöjdhet är a och o, och tack vare en unik infrastruktur kan vi erbjuda hungriga Gävlebor en snabb och smidig tjänst. Det enda som beställaren behöver göra är att bestämma vad man vill äta och när. Vi sköter resten och levererar dit man befinner sig oavsett om det är i hemmet eller på kontoret, förklarar Carl.


 
Öppet sju dagar i veckan
Wolts lansering sker den 16:e maj.
 Öppningstiderna är:
* måndag - söndag: 11.00-21.30Wolt etablerades 2014 i Finland, men efter en snabb expansion finns företaget nu i sju länder, utöver Sverige såväl i Danmark som Norge. Bolaget har idag 800,000+ registrerade användare och samarbetar med 1,700+ restauranger. Wolt har sedan starten belönats med flera utmärkelser, såsom Apple Editors’ Choice Winner och “Hottest Startup in Europe” av Wired. Nyligen blev företaget nominerat till årets Food Tech-bolag vid Nordic Startup Awards. Bland bolagets investerare märks EQT Ventures och Skype-grundaren Niklas Zennström.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Wolt