Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Mässrestauranger blir ansvariga för mat och dryck till fältsjukhusets personal

 
Mässrestauranger blir ansvariga för mat och dryck till fältsjukhusets personal- Våra medarbetare, som nyss blivit kortidspermitterade, har fått nya scheman och nya arbetsuppgifter Imorgon är de första 140 vårdplatserna redo att tas i bruk på fältsjukhuset på Stockholmsmässan och Mässrestauranger står för mat och dryck till alla som arbetar i anläggningen. 

Mässrestauranger har dagligen ett antal leveranser till Locum, Försvarsmakten och Region Stockholm - de serverar frukost, fika, lunch och middag.  I vanliga fall gör Mässrestauranger väldigt stora arrangemang men nu jobbar alla, i den hårt permitterade personalstyrkan, med samtliga arbetsuppgifter för att kunna servera mat och dryck till medarbetarna som arbetar med fältsjukhuset.

Hall A på Stockholmsmässan är på 26 000 kvm och det är här som det externa sjukhuset byggts upp. Till påsk ska totalt 600 vårdplatser vara färdigställda.

Mässrestauranger är restauratör på Stockholmsmässan och lagar och serverar mat och dryck alla dagar i veckan till dem som jobbar i anläggningen. För en månad sedan hade Mässrestauranger fortfarande fokus på att vara mat och dryckesleverantör för ett stort antal branschledande mässor, kongresser och event som skulle äga rum denna vår. När Regeringen den 11 mars fastställde att inga event med över 500 personer fick arrangeras försvann Mässrestaurangers samtliga uppdrag.

- När vi insåg den fulla vidden av hur Covid-19 skulle påverka oss var vi tvungna att korttidspermittera och varsla alla medarbetare. Över en natt hade vi förlorat affärer motsvarande en omsättning på ca 33 MSEK och stod utan uppdrag i fem månader.

- Mat och dryck är en mycket viktig del i anläggningen där fältsjukhuset har byggts upp och inom kort kommer att öppnas. Vi behövde skapa en organisation som skulle kunna arbeta veckans alla dagar med leveranser från tidig morgon till sen kväll. Våra medarbetare, som nyss blivit kortidspermitterade, har fått nya scheman och nya arbetsuppgifter vilket alla tagit sig an med stort engagemang berättar platschef Maria Granvik. 

- Jag blir så imponerad av alla medarbetare som bara ställer om. Först från full fart till stoppläge och sedan full fart igen på ett helt annat sätt. Det är Mässrestaurangers signum och otroligt häftigt att se säger vd Maria Stridh. Det är inte utan en viss stolthet vi nu ser fältsjukhuset växa fram. Samtidigt som vi hoppas att fältsjukhuset inte ska behövas så känns det tryggt att det finns extra resurser om så krävs. Det är fantastiskt att kunna använda anläggningen med den organisation och kompetens alla besitter. Jag hoppas för samhällets bästa att hjulen börjar rulla runt om i världen redan i höst. Den nedstängning vi nu ser är inte bra på sikt, avslutar vd Maria Stridh.

Arbetet med att bygga det externa sjukhuset i delar av Stockholmsmässans anläggning sker i ett nära samarbete mellan Region Stockholm, Locum, Försvarsmakten och Stockholmsmässan – ett arbete som kräver hundratals medverkande från olika expertområden. Enbart från Stockholmsmässan har 200 personer arbetat med att färdigställa det externa sjukhuset. För att förstå omfattningen av projektet så är detta några exempel: Sjukhuset har i dagsläget sju tusen eluttag, fem mil kabeldragning och sex kilometer mässväggar. 




Av: Annika Rådlund Källa: Mässrestauranger
Foto: Dan Lepp