Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Marcus Samuelsson öppnar Red Roosters Shoreditch i London

 
 • Marcus Samuelsson har öppnat en ny restaurang i London.

  Marcus Samuelsson har öppnat en ny restaurang i London.

 • På den genomtänkta och speciellt utvalda menyn finns mat med rötter i amerikansk comfort food.

  På den genomtänkta och speciellt utvalda menyn finns mat med rötter i amerikansk comfort food.

 • I anslutning till restaurangen öppnar även Tienda Roosteria, en taqueria öppen alla dagar för hotellgäster såväl som förbipasserande. Här kan gästerna ta det lugnt, smutta på en Margarita och dela på tacos.

  I anslutning till restaurangen öppnar även Tienda Roosteria, en taqueria öppen alla dagar för hotellgäster såväl som förbipasserande. Här kan gästerna ta det lugnt, smutta på en Margarita och dela på tacos.

 • Red Roosters Shoreditch.

  Red Roosters Shoreditch.

Föregående
Nästa
 
Nu tar den internationellt hyllade kocken och restauratören Marcus Samuelsson sin populära mötesplats för musik och mat från Harlem i New York till East London. I slutet av maj öppnade nya Red Rooster Shoreditch dörrarna på Michael Achenbaums hotell och medlemsklubb The Curtain. I samband med invigningen av restaurangen öppnas även Tienda Roosteria, en taqueira och bar på Curtain Road.

Marcus Samuelsson öppnade Red Rooster på Lenox Avenue Harlem år 2011 som en kvarterskrog och hyllning till rikedomen i Harlems historia och kultur. Skapad för att vara så mycket mer än en restaurang är Red Rooster en samlingsplats för både lokalbefolkning och turister, unga som gamla, där maten avnjuts till livetoner av soul och jazz. Nu har det blivit Londonbornas tur att få ta del av det omtyckta konceptet.

- Det är väldigt spännande att nu öppna Red Rooster i Shoreditch och att vara en del av The Curtainscommunity och Londons restaurangscen. Vi är ett mycket starkt, lokalt team på plats och jag känne rmig väldigt stolt över att vara en del av ett projekt i ett område som kulturellt har många likheter med mitt hem i Harlem, säger Marcus Samuelsson.

På menyn finns mat med rötter i amerikansk comfort food, med Marcus Samuelssons egen tvist, och inslag av hans etiopiska och svenska ursprung. På menyn hittas det omtyckta majsbrödet med honungssmör, deviled eggs, sjöborremajonnäs och kanderad bacon samt flera andra klassiska signaturrätter från Harlem. Utöver detta har även helt nya rätter skapats som är unika för restaurangen i Shoreditch.

Red Rooster Shoreditch rymmer 142 gäster och är en öppen lokal som ger matgästerna en utsikt överköket, dj-­‐bås och en härlig, ljus terrass omgärdad av vackra tegelväggar.

Fem kvällar i veckan får gästerna ta del av live-­‐uppträdanden från unga up-­‐and-­‐coming Londontalanger. Restaurangens söndagsbrunch avnjuts i sällskap av soultoner, då en lokal gospelkörstämmer upp i Gospel Brunch, ett populärt koncept hämtat direkt från Harlem.

I anslutning till restaurangen öppnar även Tienda Roosteria, en taqueria öppen alla dagar förhotellgäster såväl som förbipasserande. Här kan gästerna ta det lugnt, smutta på en Margarita och dela på tacos. Tienda Roosteria är designad av den globala designfirman Duncan Miller Ullman och omfamnar områdets imponerande konst-­‐ och designkultur i kombination med en modern, industriell New York-­‐känsla.


Av: Annika Rådlund
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer