Marcus Samuelsson öppnar Red Roosters Shoreditch i London
Marcus Samuelsson har öppnat en ny restaurang i London.
På den genomtänkta och speciellt utvalda menyn finns mat med rötter i amerikansk comfort food.
I anslutning till restaurangen öppnar även Tienda Roosteria, en taqueria öppen alla dagar för hotellgäster såväl som förbipasserande. Här kan gästerna ta det lugnt, smutta på en Margarita och dela på tacos.
Red Roosters Shoreditch.
7 Jun 2017
Marcus Samuelsson öppnade Red Rooster på Lenox Avenue Harlem år 2011 som en kvarterskrog och hyllning till rikedomen i Harlems historia och kultur. Skapad för att vara så mycket mer än en restaurang är Red Rooster en samlingsplats för både lokalbefolkning och turister, unga som gamla, där maten avnjuts till livetoner av soul och jazz. Nu har det blivit Londonbornas tur att få ta del av det omtyckta konceptet.
- Det är väldigt spännande att nu öppna Red Rooster i Shoreditch och att vara en del av The Curtainscommunity och Londons restaurangscen. Vi är ett mycket starkt, lokalt team på plats och jag känne rmig väldigt stolt över att vara en del av ett projekt i ett område som kulturellt har många likheter med mitt hem i Harlem, säger Marcus Samuelsson.
På menyn finns mat med rötter i amerikansk comfort food, med Marcus Samuelssons egen tvist, och inslag av hans etiopiska och svenska ursprung. På menyn hittas det omtyckta majsbrödet med honungssmör, deviled eggs, sjöborremajonnäs och kanderad bacon samt flera andra klassiska signaturrätter från Harlem. Utöver detta har även helt nya rätter skapats som är unika för restaurangen i Shoreditch.
Red Rooster Shoreditch rymmer 142 gäster och är en öppen lokal som ger matgästerna en utsikt överköket, dj-‐bås och en härlig, ljus terrass omgärdad av vackra tegelväggar.
7 Jun 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"