Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Malmö Beer Week flyttas och ingår samarbete med Malmö Öl & Whiskyfestival

 
Malmö Beer Week flyttas och ingår samarbete med Malmö Öl & WhiskyfestivalNytt samarbete kring MALMÖ BEER WEEK 8–16 mars 2019 Intresset för öl och hantverket bakom är kanske större än någonsin. 2019 kommar Malmö Beer week att byta datum för att sammanstråla med finalen på Malmö Öl- & Whiskyfestival.

 Malmö Beer Week har funnits ett par år och bakom satsningen står Sällskapet Malte, Skånes Ölentusiaster. Det är en ideell förening som idag har 500 medlemmar.

För att stärka positionen i landet flyttas Malmö Beer Week för att sammanfalla med Malmö Öl & Whiskyfestival 2019. I och med det nya samarbetet med Malmö Öl & Whiskyfestival tar man vara på det befintliga intresset vid denna period på året. Projektledaren för festivalen har nu valts in i styrelsen för Sällskapet Malte.

– Vi ser vilket genomslag denna mässa har och självklart kan vi dra nytta av all den kunskap som finns samlad här. Vi flyttar Malmö Beer Week till mars månad och tillsammans befäster vi Malmös och Lunds plats på ölkartan. Ytterligare ett bevis på det nya samarbetet är att festivalens projektledare, Glenn Pålsson, valts in i föreningens styrelse, säger Lisa Snellström, ordförande för Sällskapet Malte.

Veckan kommer att innehålla flertalet öl-relaterade evenemang och unika nedslag av bryggeri som tidigare inte visat upp sig på den skånska öl-scenen. Det blir Tap Take Over's, Beer Makers Dinner, Meet 'n Greet och andra events på pubar och restauranger runt om i Malmö och Lund. Den internationella bryggarkonferensen Craft Beer Conference Malmö är också en del av veckan.

– Malmö Öl & Whiskyfestival hade 13 500 besökare 2018 och vi räknar med minst lika många besökare och att drygt 60 bryggerier, stora som små, medverkar 2019. Samarbetet med Sällskapet Malte är verkligen en win-win för oss, och viktigast, för alla dem som tar del av de många arrangemangen under veckan. Att bli invald i Sällskapet Malts styrelse kommer göra gott för samarbetet och min personliga utveckling. Jag är mycket tacksam för förtroendet, säger Glenn Pålsson, projektledare för Malmö Öl & Whiskyfestival.

En sista nyhet som Glenn delger är att veckan, festivalen och alla dess besökare dessutom belönas med ett officiellt Malmö Beer Week-öl.

– Jag har tagit mig friheten att koppla ihop ett svenskt och ett internationellt bryggeri för ta fram detta öl, känner mig mycket ödmjuk inför offentliggörandet. Håll ut! När tiden är inne kommer vi släppa alla detaljer. Det kommer att vara värt väntan, avslutar Glenn Pålsson, initiativtagare till det första Malmö Beer Week-ölet.

Malmö Beer Week, 8–16 mars 2019
Arrangör: Sällskapet Malte och Malmö Öl & Whiskyfestival


www.malmo.beerweek.se 


Av: Annika Rådlund Källa: Numera Mässor