Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Malin Selberg hotelldirektör på Elites stora satsning i Uppsala

 
Malin Selberg  hotelldirektör på Elites stora satsning i UppsalaElite Hotels Academia Upppsala öppnar 6 mars 2017

Elites nya hotellet kommer att ligga i en ny byggnad i direkt anslutning till det gamla Posthuset invid Uppsala centralstation. Det nya hotellet kommer att erbjuda ca 200 rum med genomgående hög rumsstandard. Fastigheten ägs och byggs av fastighetsbolaget Klövern. Det är det första samarbetet mellan Klövern och Elite Hotels.

– Nu tar vi nästa steg och uppför Etapp 2 av vårt pågående projekt vid centralstationen i Uppsala. Det är väldigt glädjande att få välkomna Elite Hoels som hyresgäst och vi tror att detta kommer att bidra positivt på flera sätt till stadens utveckling, säger Klöverns VD Rutger Arnhult.

Elite Hotels har rekryterat Malin Selberg som ansvarig för bolagets nya verksamhet i Uppsala. Det är kedjans första etablering i staden och blir en stor satsning med hotell-, konferens-, restaurang- och pubverksamhet. Malin Selberg har en lång erfarenhet från besöksnäringen och ska nu tillsammans med sina medarbetare skapa Uppsalas nya mötesplats.

 – Vi ser fram emot att få öppna i Uppsala och bli en aktiv del av destinationen. Vi har väntat länge på detta och nu har alla bitar fallit på plats. Vi ser fram emot att tillsammans med våra nya kollegor skapa något nytt i staden, säger Bicky Chakraborty, VD, ägare och grundare till Elite Hotels.

Malin Selberg började sin resa inom besöksnäringen hos Ving där hon verkade i mer än tio år i olika roller. Därefter kom hon in i hotellnäringen via Nordic Choice och Clarion Hotel Arlanda.

– Jag är otroligt glad för förtroendet och jag ser fram emot att tillsammans med mitt team, som vi i skrivande stund håller på att rekrytera, skapa Uppsalas nya mötesplats, säger Malin Selberg.

Elite Hotel Academia blir ett fullservicehotell med alla bekvämligheter i bästa läge i Uppsala med 198 rum, stora konferenslokaler, skybar med restaurang i toppklass och gastropuben The Bishop Arms i markplan. Hotellet ligger precis intill central- och busstationen, endast 18 minuter från Arlanda. Målgruppen är såväl den lokala Uppsalabon som den inresta besökaren.

Det är inte bara Elite Hotels som introduceras till Uppsala i samband med öppnandet av det nya hotellet utan även koncernens gastropubkedja The Bishop Arms kommer till staden. The Bishop Arms erbjuder gästerna mat och ett brett sortiment av öl och whisky,  Utöver The Bishop Arms i markplan kommer även hotellet att kunna locka med en restaurang på översta våningen där utsikten över staden ska förgylla besöket. Restaurangen kommer att följa Elite Hotels koncept där man samarbetar med kända krögare.


Alla lediga tjänster på Elite Hotel Academia finns på: https://www.elite.se/sv/karriar/lediga-tjanster

Elite Hotels of Sweden har i dag 30 hotell på 20 orter i Sverige – från Malmö i söder till Kiruna i norr. I koncernen ingår också pubkedjan The Bishops Arms med 40 enheter. VD och ägare är Bicky Chakraborty. Elite Hotels of Sweden har cirka 1400 heltidsanställda med huvudkontor i Stockholm. Elite Hotels är Sveriges största privatägda hotellverksamhet. Koncernen omsatte totalt 1,9 miljarder kronor 2014. www.elite.se

Av: Annika Rådlund