Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Maison Mumm lanserar Mumm Grand Cordon

 
Maison Mumm lanserar Mumm Grand CordonMumm Grand Cordon Champagne Den 1 december lanserade champagnehuset Mumm sin nya champagne Mumm Grand Cordon. Champagnen är en hyllning till varumärkets arv och dess motto ”Dare. Win. Celebrate”.

Mumm Grand Cordon är ett elegant vin  med 45% Pinot Noir som ger det kropp och struktur, 30% Chardonnay ger elegant mineralitet och 25% Pinot Meunier tillför rundhet och balans.
Doften har inslag av mogen persika, aprikos samt ananas som efterföljs av vanilj, kola, jäst, torkad frukt och honung.
I smaken är Mumm Grand Cordon intensiv och komplex med toner av färska frukter och kola. Avslutningen är lång och kvardröjande.

Mumm Grand Cordon står för triumf och stolthet. Den symboliserar framgångar som ska firas, antingen med en skål till den glädjefyllda stunden eller med till en måltid.  Serveras gärna till vitt kött eller fisk som marulk och röd multe/röding/öring.

Flaskans design är framtagen av Maison Mumms Chef de Caves, Didier Mariotti, i samarbete och den prisbelönta designern Ross Lovegrove som har nått internationell berömelse genom sina uppmärksammade designs för stora varumärken som Sony och Apple, och hans verk ställs ut på museum världen över.

 Det ikoniska röda bandet som varit en del av Mumms design i 140 år nytolkas och är nu ingjutet i flaskan. Den gör en nytolkning av varumärkets ikoniska röda band, nu ingjutet i flaskan, som firar 140 år.

Fakta – Mumm Grand Cordon
Druvor: Pinot Noir, 45%, Chardonnay,30%, Pinot Meunier, 25%
Pris: 379 kr
Volym: 750 ml
Artikelnr: 7543
Alkoholvolym:12.5 %
Alkoholhalt12 %
Färg: Ljusgul färg.
Sockerhalt: 7 g/l
Producent: Mumm
Leverantör: Pernod Ricard Sweden AB


 

     Av: Annika Rådlund