Mackmyras nya säsongswhisky lanseras
6 Mar 2019
Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio har tillsammans med Christian och hans son Guillaume laborerat sig fram till en single malt whisky med äppeltoner och den nya whiskyn har fått namnet Äppelblom. Det är en fruktig och lätt kryddig whisky fylld med noter av äpple, päron, citrus, mandelknäck och cederträ.
– Valet av calvadosproducent var enkelt. Christian Drouin står för helt fantastisk calvados på alla plan, ett genuint hantverk bakom varje utgåva och har sedan 1965 utmanat traditionsbundna fransmän, vilket matchar Mackmyras arbetssätt och experimentlusta. De lätta äppeltonerna från vår whisky i kombination med calvadosens mer mogna äppelsmaker har gett Äppelblom en generös fatkaraktär med en fint kryddig balans, säger Angela D’Orazio.
– Eftersom vår calvados har en väldigt lång mognadsprocess, återanvänder vi sällan våra fat. Därför är jag extra stolt över resultatet, där Äppelblom väcker liv i våra calvadosfat, säger Guillaume Drouin, koncernchef Christian Drouin.
I slutet av mars lanseras den nya säsongswhiskyn Äppelblom och finns tillgänglig i begränsad upplaga på Systembolaget från den 22 mars 2019.
6 Mar 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok