Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Mackmyras nya säsongswhisky lanseras

 
Mackmyras nya säsongswhisky lanserasMackmyras säsongswhisky Äppelblom Mackmyra har genom ett samarbet med en calvadosproducent  tagit fram en säsongswhisky som delvis är slutlagrad på ekfat mättade med calvados från Christian Drouin. 

Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio har tillsammans med Christian och hans son Guillaume laborerat sig fram till en single malt whisky med äppeltoner och den nya whiskyn har fått namnet Äppelblom. Det  är en fruktig och lätt kryddig whisky fylld med noter av äpple, päron, citrus, mandelknäck och cederträ.  

– Valet av calvadosproducent var enkelt. Christian Drouin står för helt fantastisk calvados på alla plan, ett genuint hantverk bakom varje utgåva och har sedan 1965 utmanat traditionsbundna fransmän, vilket matchar Mackmyras arbetssätt och experimentlusta. De lätta äppeltonerna från vår whisky i kombination med calvadosens mer mogna äppelsmaker har gett Äppelblom en generös fatkaraktär med en fint kryddig balans, säger Angela D’Orazio.

–  Eftersom vår calvados har en väldigt lång mognadsprocess, återanvänder vi sällan våra fat. Därför är jag extra stolt över resultatet, där Äppelblom väcker liv i våra calvadosfat, säger Guillaume Drouin, koncernchef Christian Drouin. 

I slutet av mars lanseras den nya  säsongswhiskyn Äppelblom  och finns tillgänglig i begränsad upplaga på Systembolaget från den 22 mars 2019.
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer