Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Mackmyra lanserar sin första gin

 
Mackmyra lanserar sin första ginCraft distiller Rickard Aldén med nyheten Kreatör [jin] från Mackmyra på Stockolm Beer and whiskyfestival idag. Igår, dagen innan Stockholm Beer and Whisky Festival, släpptes Mackmyras första Gin i Systembolagets beställningssortiment, så det var såklart många som var intresserade av den första ginproduktionen från det Gävle-baserade destilleriet på mässan. 

Kreatör [jin] är en ekologisk gin med en tydlig smak av enbär, citrus, lingon och hallon, produceradav craft distiller Rickard Aldén, som finns på plats på festivalfen för att presentera nyheten. 
 Allaråvaror har varsamt skalats, pressats och macererats för handför att därefter destilleras i Mackmyras klassiska kopparpanna.

– Den är skapad helt utan kompromisser och jag har tillbringat flera månader med att hitta de rätta kryddorna och destillerat över 200 olika smaker under sommaren. Jag har haft entydlig tanke om vilken karaktär vår gin skulle ha och det var precis där jag landade, om inte bättre! Jag är väldigt stolt och nöjd överresultatet.

– Med Lab Distillery på Mackmyra Bruk finns stora möjligheter att skapa nya exklusivaspritprodukter. Det är en spännande utveckling som vi nu kan erbjuda alla intresserade attta del av. Timingen med gin-boomen som kommit till Sverige är perfekt med vår förstaprodukt, en hantverksmässig ekologisk gin i superpremiumsegmentet, säger Magnus Dandanell, Mackmyras vd och grundare


Doft
: svensk skog av enbär och hallon, fräschcitrus med en fin balans av söt vanilj och kryddig kardemumma.
Smak: kryddig enbär med inslag av hallon och korianderoch en frisk ton av citrus. 
Eftersmak: tydlig och långfräsch ton av enbär och citrus. Kreatör [jin] dricks som den äreller i en klassisk gin & tonic.Av: Annika Rådlund Källa: Mackmyra
Foto: Annika Rådlund och Mackmyra

.