Mackmyra lanserar en whisky tillsammans med Tomas Ledin
23 Maj 2017
Mackmyra Moment Ledin är en speciell whisky, skapad av Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio tillsammans med den folkkära artisten Tomas Ledin, som också är en stor whiskykonnässör. Under hösten 2016 tillbringade Tomas och Angela en dag tillsammans i whiskylagret Bodås Gruva, 50 meter under jord, där de provade många olika fat. Tomas fattade tycke för Sauternvinfaten och resultatet blev precis så som de båda hoppats – en elegant whisky som både är mjukt ekig och kryddig.
- Det var en mycket rolig upplevelse att få vara med i valet av fat och delta i framställningsprocessen. Whiskyn är precis i min smak, otroligt god, mjuk och smakfull. Jag är självklart väldigt stolt över resultatet och att jag tillsammans med landets främsta destilleri står bakom en svensk single malt i Momentserien, säger Tomas Ledin.
Mackmyra Moment Ledin är en mycket begränsad upplaga av en elegant svensk maltwhisky som lagrats på bourbonfat i fyra och därefter slutlagrats i fem år på franska ekfat som innehållit Sauternvin. Doften är rik, fruktig och kryddig med en ekig och kryddig smak med toner av ingefära, kokos, vaniljkola, apelsinskal och päronkola.
- Vi hade väldigt roligt när vi testade alla olika fat. Jag är glad att Tomas föll för Sauternvinfaten. Moment Ledin är galet god med sina mjuka fruktiga, kryddiga toner och lena smaker av frukt och smörig kola. Det är en perfekt sommarwhisky och jag vet att den kommer bli uppskattad, avslutar Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra
Moment Ledin är en elegant guldgul svensk single malt-whisky med lätta röda reflexer. Whiskyn kan avnjutas när som helst, exempelvis som avec efter en god middag.
Se film här: http://mackmyra.se/moment-ledin/
Fakta:
Alkoholhalt: 48%
Volym: 70 cl
Total buteljerad volym: ca 2 400 flaskor
Pris: 1 198 kronor
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment: 1 juni 2017.
www.mackmyra.se
www.systembolaget.se
Av: Annika Rådlund
23 Maj 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Restaurangkedjan Eatery till Ideon Science Park
Har skrivit kontrakt med Wihlborgs om att öppna i kontorshuset Cube på Ideon-området i Lund.
-
Restaurang Oxenstierna öppnar i vår på Östermalm
" Jag brinner helhjärtat för det hållbara mathantverket, och att kunna öppna en restaurang där det genomsyrar allt vi gör är fantastiskt"
-
Två historiska kocklandslag siktar på guld igen
Kockarna som ska försvara guldet i Culinary World Cup 2022 och Culinary Olympics 2024 är...
-
Tareq Taylor släpper bok om sin matresa till Jerusalem
Boken följer i spåren av tittarsuccén "Tareq Taylors matresa"
-
McDonald´s anställer 2 500 personer
"Totalt kommer omkring 2 500 människor att få jobb till sommaren"
-
Recept: Spenatpaj på kikärter och Chiafrökräm med kokos och bär
Hälsosamma recept av Stig Bengmark
-
El Taco Truck lanserar nya produkter
Majstortilla, corn chips och spice mix