Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Mackmyra lanserar en ny säsongswhisky

 
Mackmyra lanserar en ny säsongswhiskyMackmyra Ten Years Mackmyra lanserar Ten Years, en svensk 10-årig single malt whisky. Det är Mackmyras första åldersbestämda whisky som blir tillgänglig till en större skara i ett publikt släpp. Ten Years har lagrats på fat av ex-bourbon och ny amerikansk ek som delvis mättats med oloroso och är skapad efter Mackmyras recept.

Ten Years är en elegant singel malt whisky som lagrats i över tio år, 50 meter under marken i Bodås Gruva. Säsongswhiskyn blir tillgänglig i betydligt större upplaga än Moment Tolv, som Mackmyra lanserade i februari i år. 
Totalt buteljeras 20 000 flaskor varav 12 000 köps in av Systembolaget. Resterande volym säljs på Mackmyras prioriterande exportmarknader.

–         Vi är mycket stolta över att få lansera Ten Years. Det är en speciell whisky som vi lagt mycket tid på och därför är det extra kul att vi får chans att dela den med många i vårt första riktigt stora publika släpp av en åldersbestämd whisky, säger Magnus Dandanell, VD Mackmyra.

Ten Years har en naturlig, guldgul färg med en doft som är kryddig, bärig, fruktig och blommig med en mjuk ekighet och aromer av torkad frukt, kryddor och fat. Whiskyn har en medelfyllig textur och en smak som är kryddig, fruktig och mjukt ekig med vanilj, russin och anis. Eftersmaken är lång, bärig, fruktig, kryddig och mjukt ekig med en lätt vinös ton.

–         Det är mycket speciellt då vi blandat vår äldsta whisky från fyra olika fattyper.  Efterfrågan har varit stor och det ska bli spännande att se hur den tas emot, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.

 Mackmyra Ten Years lanseras den 5 maj på Systembolaget och utvalda exportmarknader.

Alkoholhalt: 46,1%
Volym: 700 ml

Om Mackmyra
Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Det första destilleriet är inrymt i lokaler i det gamla järnbruket Mackmyra bruk mellan Gävle och Sandviken, varifrån namnet är hämtat. Numera finns även ett destilleri i den nybyggda "Mackmyra Whiskyby" utanför Gävle där även huvudkontoret är beläget.

www.mackmyra.se


 
   Av: Annika Rådlund