Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Mackmyra lanserar ekologisk gin

 
Mackmyra lanserar ekologisk ginLab Distillery Organic Gin lanseras 24 oktober. Idag den 24 oktober lanserar Mackmyra en ny, ekologisk gin. Lab Distillery Organic Gin är skapad och tillverkad i Lab Distillery by Mackmyra utanför Gävle och tappas på flaskor i design av Acne.

Lab Distillery Organic Gin är en modern gin med en klassisk smak. Den är baserad på svenska smaker från skogen som enbär och lingon, med en exotisk tvist. Smaken är mjuk och välbalanserad med nyanser av enbär och koriander, en frisk ton av citrusfrukt, bär och mango.
-  Att välja småskalig och närproducerad gin är en global trend som går hand i hand med den stigande, totala ginkonsumtionen. Bara i Sverige säljs det över 1,5 miljoner liter gin och med en tillväxt påöver 10 procent är det premium- och hantverksgin som driver segmentet, säger Susanne Tedsjö, ansvarig Lab Distillery. 

Lab Distillery Organic Gin passar både till att göra en perfekt GT eller dry martini eller till mer avancerade cocktails.
Finns i  beställningssortiment från och med den 24 oktober och kommer även att säljas utomlands.

Lab Distillery Organic Gin
Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 40%
Pris: 298 kr


Om Lab Distillery
Lab Distillery på Mackmyra Bruk mellan Gävle och Sandviken är unikt i Europa då destilleriet förutom att fungera som idé-labb och bas för Mackmyras tillverkning av nya spritsorter även välkomnar både restauranger, barer, företag och privatpersoner med en egen sprit-idé som de vill förverkliga.

- Det finns ett gäng med unga destillatörer där ute med fantastiska idéer men som saknar ett destilleri. Genom att låta dem förverkliga sina drömmar på Lab Distillery kombineras innovationskraft med vår gedigna kunskap inom destillering och framtagning av nya produkter, avslutar Susanne Tedsjö.Av: Annika Rådlund Foto: Thommy Gyllenbielke