Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Lakrids by Bülow lanserar två nordiska smaker

 
Lakrids by Bülow  lanserar två nordiska smakerLakrids by Bülow lanserar BÆRRIES-kollektionen i maj, med smaker inspirerade av den lokala naturen . De nya smakkombinationer med lakrits och bär är Sea buckthorn och Wild blueberry. 

Som namnen avslöjar så  består Sea buckthorn av den orangea havtornen, ofta kallad nordisk citron, som sprider sig längs många svenska kuster. Havtorn har en unik smak som ger en färsk karakteristisk syrlighet som fungerar bra ihop med den söta lakritsen och vita chokladen, nmed ett krispigt skal av socker. I Wild blueberry tillför de delikat söta blåbären en mild syrlighet som balanserar dulcechokladen som ffinns kring det söta lakritscentret.

Företaget vill uppmuntra till att utforska de unika smakkombinationer som finns i att hitta i landets skogar.
– Vi måste ut i det fria och utforska, uppleva och smaka på vad naturen har att erbjuda. Sveriges vilda natur har många råvaror som passar bra med lakrits. Bland annat vilda blåbär i skogsbotten, saftiga björnbär och doftande fläder på buskar, och sur och fräsch havtorn längst med kusten. Detta är ingredienser från naturens skafferi som vi kan ta med oss hem för att utforska i köket. Bär kan kombineras med lakrits på många sätt och förnya upplevelsen av bakverk, sylt eller smoothies. Använd fantasin! Och smaka dig fram, säger Francisca Listov-Saabye, smakutvecklare på Lakrids by Bülow.BÆRRIES-kollektionen lanserades den 6 maj 2021.


Lakrids by Bülow
Det danska gourmetgodiset finns idag hos fler än 1 900 återförsäljare i 25 länder och har också försäljning online. De har använt burkar i 100% återvunnen plast sedan 2019.
www.lakridsbybulow.com