Lakrids by Bülow lanserar två nordiska smaker
9 Maj 2021
Som namnen avslöjar så består Sea buckthorn av den orangea havtornen, ofta kallad nordisk citron, som sprider sig längs många svenska kuster. Havtorn har en unik smak som ger en färsk karakteristisk syrlighet som fungerar bra ihop med den söta lakritsen och vita chokladen, nmed ett krispigt skal av socker. I Wild blueberry tillför de delikat söta blåbären en mild syrlighet som balanserar dulcechokladen som ffinns kring det söta lakritscentret.
Företaget vill uppmuntra till att utforska de unika smakkombinationer som finns i att hitta i landets skogar.
– Vi måste ut i det fria och utforska, uppleva och smaka på vad naturen har att erbjuda. Sveriges vilda natur har många råvaror som passar bra med lakrits. Bland annat vilda blåbär i skogsbotten, saftiga björnbär och doftande fläder på buskar, och sur och fräsch havtorn längst med kusten. Detta är ingredienser från naturens skafferi som vi kan ta med oss hem för att utforska i köket. Bär kan kombineras med lakrits på många sätt och förnya upplevelsen av bakverk, sylt eller smoothies. Använd fantasin! Och smaka dig fram, säger Francisca Listov-Saabye, smakutvecklare på Lakrids by Bülow.
BÆRRIES-kollektionen lanserades den 6 maj 2021.
Lakrids by Bülow
Det danska gourmetgodiset finns idag hos fler än 1 900 återförsäljare i 25 länder och har också försäljning online. De har använt burkar i 100% återvunnen plast sedan 2019.
www.lakridsbybulow.com
9 Maj 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"