Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Laga laktosfri kycklinggryta av mästerkocken Sigrid Bárány

 
Laga laktosfri kycklinggryta av mästerkocken Sigrid BárányKycklinggryta med paprika av Sigrid Bárány Under hösten lanserade  Valio kvarggrädde - en laktosfri matgrädde med kvarg.  Den tillför en härlig krämighet, en fin syra och mycket protein till maten. Här delar mästerkocken Sigrid Bárány med sig av ett per goda recept.

Den färgstarka matkreatören och kokboksförfattaren Sigrid Bárány vann Sveriges Mästerkock 2012. Hon lagar gärna värmande mat och lägger stort fokus på kopplingen mellan mat och känslor. Sigrid har bland annat tagit fram det här receptet.
- Kvarggrädde tillför en härlig krämighet till maträtten och är perfekt att använda om man vill slippa redaav grytor, soppor och såser. Om jag får skryta lite är jag otroligt nöjd med min höstiga kycklinggryta lagad på Kvarggrädde.  Syran som kvarggrädden tillför ger verkligen det lilla extra, säger hon.

Kycklinggryta med paprika
4 portioner 40 minuter

Ingredienser:
600 g kycklinglårfilé, skuren i mindre bitar
Valio Eila® laktosfritt smör till stekning
2 gula lökar, grovhackade1 röd paprika, kvartad och skivad
1 msk paprikapulver
1/2 tsk torkad dragon
1/2 dl tomatpuré
2 msk dijonsenap
5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning eller fond
2 dl Valio Eila® Kvarggrädde
Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

Bryn kycklingbitarna runtom i smör i en panna, salta och lägg dem åt sidan.
Sänk värmen och fräs lök och paprika tills löken mjuknar (ca 5 minuter).
Tillsätt paprikapulver och låt steka med någon minut. Lägg i kycklingen. Tillsätt tomatpuré, dijonsenap, dragon, vatten och buljongtärning och koka upp.
 Sjud utan lock i 30 minuter – späd med lite vatten om det behövs.
Tillsätt Kvarggrädde när kycklingen är mör och koka upp. Smaka av med salt och mycket svartpeppar. Servera till äggnudlar, gnocchi, ris eller kokta matgryn. Kokta gröna bönor eller broccoli är gott till. Smaklig måltid!


 Kvarggrädde är en variant av vanlig matgrädde men används på samma sätt.I grytor, soppor, såser och allt där emellan. Att laga med Kvarggrädde har sina tydliga fördelar. Förutomatt den har lägre fetthalt än vanlig grädde innehåller den dessutom mer protein. Produkten innehåller20 procent kvarg och hela 5 gram protein (per 100 gram). Resultatet blir härligt krämiga och fylliga rättermed en touch av syrlighet.


Av: Annika Rådlund Källa: Valio

Taggar

Kock Mat Recept