Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kryssningarna kör igång och svenska Kocklandslagets OS-meny serveras

 
  • Svenska kocklandslaget med team manager Fredrik Andersson i mitten.

    Svenska kocklandslaget med team manager Fredrik Andersson i mitten.

  • Svenska kocklandslagets OS meny serveras exklusivt på Viking Line.

    Svenska kocklandslagets OS meny serveras exklusivt på Viking Line.

Föregående
Nästa
 
Nu startar Viking Cinderella sina första kryssningar för hösten och för att göra upplevelsen ännu större för resenärerna så finns det nu möjlighet att äta svenska kocklandslagets OS meny ombord.

Torsdag den 20 augusti avgår höstens första Östersjökryssning med Viking Cinderella från Stadsgårdskajen i Stockholm. Samma kväll är det premiär för Svenska Kocklandslagets OS-meny som serveras i à la carte-restaurangen ombord. 
Det är den menyn som gav landslaget olympiskt silver för ett halvår sedan och rätterna är likadana ombord - vissa är lite justerade för att kunna praktiskt lagas till i båtens storkök.

Viking Line och Svenska Kocklandslaget har ett långsiktigt samarbete sedan 2017 med fokus på att vidareutveckla de kulinariska upplevelserna ombord på rederiets sju fartyg. Höstens stora nyhet är att den trerättersmeny som Kocklandslaget tävlade i OS i Stuttgart med så sent som i februari 2020 - bara veckor innan covid-19-pandemin bröt ut - nu kommer att erbjudas för Viking Cinderellas kryssningsgäster.

–Det är riktigt roligt att kunna servera den här typen av fine dining på absolut högsta nivå till en bredare publik. Förutsättningarna i köket på ett kryssningsfartyg skiljer sig förstås något från hur det ser ut i tävlingsmiljö, men vi är så nära den ursprungliga OS-menyn som man kan komma och ser fram emot att välkomna alla matälskare ombord i höst, säger Fredrik Andersson, team manager för Svenska Kocklandslaget.

Svenska Kocklandslagets OS-meny bestående av tre rätter med bakad torsk, kryddstekt hjort och en hallondessert kommer att serveras ombord på Viking Cinderella som nu kommer att mjukstarta med att köra kryssningar torsdagar, fredagar och lördagar från den 20 augusti till den 20 december 2020. Under perioden 20 augusti till den 15 november serveras också Svenska Kocklandslagets helt nya vilt- och skaldjursbuffé på Cinderella.

–Höstens helt nya tema är en härlig vilt- och skaldjursbuffé som kombinerar det bästa från både hav och land. Här finns det verkligen något för alla läckergommar! Buffén är den överlägset populäraste av våra restauranger varför det har varit extra viktigt att utarbeta välfungerande pandemiåtgärder så att vi kan fortsätta erbjuda fantastiska måltider till alla på ett säkert sätt, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line.

Som första rederi i världen har Viking Line med hjälp av utomstående part covid-19-verifierat samtliga terminaler och fartyg med tydliga säkerhetsrutiner och anpassningar till rådande situation. För bufférestaurangerna gäller bland annat följande:

-Utökat antal sittningar per kväll med färre gäster på varje sittning.
-Kökspersonalen bär munskydd, visir, mössa och handskar.
-Rutiner för att undvika köbildning och påminna om att hålla avstånd.
-Bordsplacering där restaurangpersonalen förklarar vilka rutiner som gäller i restaurangen.
-Utökad service direkt vid bordet i form av bl a bestick, dryckeserbjudanden och vissa rätter.
-Personal som möter gästen vid varje buffébord, ger ny tallrik och lägger upp maten.

Både OS-menyn och vilt- och skaldjursbuffén förbokas i samband med resebokningen för att det ska gå att begränsa antalet gäster som äter samtidigt. Och de som kryssar stannar kvar ombord på båten och kliver inte av i Mariehamn, om det inte finns särskilda skäl, eftersom det fortfarande råder restriktioner för inresor från Sverige till Finland.Av: Annika Rådlund