Kryssningarna kör igång och svenska Kocklandslagets OS-meny serveras
21 Aug 2020
Viking Line och Svenska Kocklandslaget har ett långsiktigt samarbete sedan 2017 med fokus på att vidareutveckla de kulinariska upplevelserna ombord på rederiets sju fartyg. Höstens stora nyhet är att den trerättersmeny som Kocklandslaget tävlade i OS i Stuttgart med så sent som i februari 2020 - bara veckor innan covid-19-pandemin bröt ut - nu kommer att erbjudas för Viking Cinderellas kryssningsgäster.
–Det är riktigt roligt att kunna servera den här typen av fine dining på absolut högsta nivå till en bredare publik. Förutsättningarna i köket på ett kryssningsfartyg skiljer sig förstås något från hur det ser ut i tävlingsmiljö, men vi är så nära den ursprungliga OS-menyn som man kan komma och ser fram emot att välkomna alla matälskare ombord i höst, säger Fredrik Andersson, team manager för Svenska Kocklandslaget.
Svenska Kocklandslagets OS-meny bestående av tre rätter med bakad torsk, kryddstekt hjort och en hallondessert kommer att serveras ombord på Viking Cinderella som nu kommer att mjukstarta med att köra kryssningar torsdagar, fredagar och lördagar från den 20 augusti till den 20 december 2020. Under perioden 20 augusti till den 15 november serveras också Svenska Kocklandslagets helt nya vilt- och skaldjursbuffé på Cinderella.
–Höstens helt nya tema är en härlig vilt- och skaldjursbuffé som kombinerar det bästa från både hav och land. Här finns det verkligen något för alla läckergommar! Buffén är den överlägset populäraste av våra restauranger varför det har varit extra viktigt att utarbeta välfungerande pandemiåtgärder så att vi kan fortsätta erbjuda fantastiska måltider till alla på ett säkert sätt, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line.
Som första rederi i världen har Viking Line med hjälp av utomstående part covid-19-verifierat samtliga terminaler och fartyg med tydliga säkerhetsrutiner och anpassningar till rådande situation. För bufférestaurangerna gäller bland annat följande:
-Utökat antal sittningar per kväll med färre gäster på varje sittning.
-Kökspersonalen bär munskydd, visir, mössa och handskar.
-Rutiner för att undvika köbildning och påminna om att hålla avstånd.
-Bordsplacering där restaurangpersonalen förklarar vilka rutiner som gäller i restaurangen.
-Utökad service direkt vid bordet i form av bl a bestick, dryckeserbjudanden och vissa rätter.
-Personal som möter gästen vid varje buffébord, ger ny tallrik och lägger upp maten.
Både OS-menyn och vilt- och skaldjursbuffén förbokas i samband med resebokningen för att det ska gå att begränsa antalet gäster som äter samtidigt. Och de som kryssar stannar kvar ombord på båten och kliver inte av i Mariehamn, om det inte finns särskilda skäl, eftersom det fortfarande råder restriktioner för inresor från Sverige till Finland.
21 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"