Krogveckan firar 10 år
24 Jan 2019
Sedan starten 2010 har Krogveckan varit ett uppskattat återkommande inslag varje år, där tusentals matgäster passat på att boka in en restaurangupplevelse och avnjutit en tvårättersmeny till ett förmånligt pris. I år inleds festivalen 25 januari och avslutas 10 februari. Ett hundratal restauranger deltar, främst i Stockholm och Göteborg, men även i övriga landet. Bokningen har redan öppnat och trycket har varit högt redan från början.
– Krogveckan är vårt största evenemang på året och ger alla matälskare möjlighet att prova olika kök, hitta ny inspiration och kanske även en ny favorit. Samla vännerna, familjen och missa inte tillfället att äta riktigt god mat, till ett mycket förmånligt pris, säger Åsa Murphy, Managing Director på Bookatable.
Då Krogveckan firar 10 år fokuserar Bookatable på att skapa extra uppmärksamhet runt evenemanget i år. Fredag och lördag finns en popuptruck, Krogtrucken, uppställd i de centrala delarna av Stockholm. Där får besökare möjlighet att gratis testa smakprover från några av de deltagande restaurangerna – Miss Voon, Mr Voon och Il Tempo, tävla om fina priser och få hjälp med bordsbokningar.
Krogveckan samarbetar även med podcasten Edward Bloms Smörgåsbord som är en av Sveriges allra största matpoddar. I avsnittet som sänds 24 januari ges tips om vad man inte får missa under Krogveckan. Lyssnare kommer kunna tävla om en lunch i sällskap med Edward Blom & Mats Ryd där vinnaren får vara med under inspelningen av ett poddavsnitt.
Ett urval av deltagande restauranger i Stockholm:
Il Tempo
Miss Voon
Mr Voon
Lux för en dag
Lykke och löjromsbaren
Trattorian
Waipo
Strandvägen 1
Piren Restaurang och Bar
Proviant
Ljunggren
Ett urval av deltagande restauranger i Göteborg:
Somm Restaurang
Somm Restaurant & Wine Bar
Familjen
I Malmö:Lokal 17
Bookatable by Michelin är en bokningssite för restauranger med 20,000 kunder i mer än 39 länder. Huvudkontoret ligger i London samt kontor i Stockholm och Oslo.
www.bookatable.se/krogveckan
Av: Annika Rådlund Foto och källla: Bookatable
24 Jan 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"