Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Koststrateg till Söderhamns kommun

 
PUBLICERAD: 14 januari 2022 | SÖK JOBBET SENAST: 2 februari 2022 | KOMMUN: Söderhamn | YRKE: Kostekonom | ANTAL PLATSER: 1| Källa: Arbetsförmedlingen
Sektor samhällsservice

Vi söker en engagerad koststrateg till vårt team inom kostverksamheten. Söderhamns kommun har helt nyligen genomfört en större organisationsförändring, där kostverksamheten nu ingår i sektor Samhällsservice.

Dina arbetsuppgifter
Folkhälsa- och hållbarhetsarbete är ledorden för kostverksamhetens arbete, bland annat, via den mat och de måltider som planeras och erbjuds våra barn, elever och äldre i Söderhamns kommun.

Som koststrateg är det du som ansvarar för och driver utvecklingen av de olika menyerna utifrån aktuella näringsrekommendationer, nationella och regionala miljömål och livsmedelsstrategier. Allt detta i ett nära samarbete med ett team av systemförvaltare och produktionssamordnare.

Under detta år inleds det omfattande arbetet med en ny livsmedelsupphandling av nationell grossist- och leverantör, där ingår du som koststrateg, i samarbete med inköpsfunktionen och kollegor i våra grannkommuner. I mars månad startar det nya avtalet med våra små- och medelstora livsmedelsleverantörer.

Kontakter och samarbeten med olika funktioner och grupper inom och utanför kommunal verksamhet, men även anhöriga och vårdnadshavare, är en inte obetydlig del av arbetet.

Rollen ingår i verksamhetens ledningsgrupp, bestående av tre enhetschefer och verksamhetschef.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk utbildning som t.ex. kostekonom eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du flerårig erfarenhet av liknande uppdrag inom offentlig verksamhet så är det meriterande.
Rollen som koststrateg ställer höga krav på att du är strukturerad och har förmågan att se helheter, även om rollen är en specialistfunktion. Du har en hög grad av personlig mognad och god samarbetsförmåga, lyssnar till andra och relaterar till dem på ett smidigt sätt. Som person är du en god kommunikatör i både tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Var med och skapa ett framgångsrikt Söderhamn! I sektor Samhällsservice samlas de verksamheter och kompetenser som tillsammans har störst påverkan på att aktivt verka för en hållbar samhällsutveckling, utgöra kommunens tekniska kompetens samt utveckla goda livsmiljöer. Intern service, medborgarservice samt operativ samhällsbyggnad är de verksamhetsområden som finns inom sektorn. Här arbetar drygt 800 medarbetare med exempelvis kostverksamhet, lokalvård, bemanning, bilpool, sport- och fritid, kundtjänst, myndighetsutövning, detaljplan och projektkontor.

Ansök nu

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer