Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kostnadsfria utbildningar för anställda inom branschen

 
Kostnadsfria utbildningar för anställda inom branschenWSET-utbildning pågår i fem veckor. I samarbete med The Wine and Spirits Education Trust erbjuder nu Pernod Ricard Sweden bar- och restauranganställda kostnadsfria utbildningar.   

För att stödja svenska restauranger och barer som påverkats hårt till följd av coronapandemin, erbjuder Pernod Ricard Sweden, i samarbete med WSET, kostnadsfria spritutbildningar till anställda inom branschen. I och med att svenska restauranger och barer drabbats av minskad sysselsättning vill vin- och spritleverantören hålla de anställda sysselsatta med en utbildning och ge dem möjlighet att öka sina kunskaper.   

Restaurang- och barpersonal runtom Sverige kan nu anmäla sig till den digitala WSET-spritkursen som varar i cirka fem veckor. Kursen är online och kommer att omfattas av dryckesutbildningar på på bland annat Absolut, Jameson och Beefeater. Pernod Ricard Sweden’s Brand Ambassador Team kommer att finnas till hands under studietiden.   

–Pernod Ricard förstår att det just nu en svår tid för branschen, både på ett professionellt och personligt plan. Men trots dessa utmaningar ser vi detta som en möjlighet för industrin att resa sig starkare, tillsammans. Som bevis på vårt engagemang för Sveriges restaurang- och barbransch investerar Pernod Ricard Sweden markant i utbildningar, en gest som vi tror kommer att ge ett långsiktigt värde för vår sektor, säger Stephanie Durroux, VD för Pernod Ricard Northern Europe. 

Alla WSET-utbildningsdeltagare förväntas att delta i ett slutprov vid en senare, lämpligare, tidpunkt i antingen Stockholm, Göteborg, Malmö eller Sundsvall. De som klarat kursen kommer att belönas med ett certifikat och en prydnadsnål.
För registrering: https://www.pernod-ricard-sweden.com/for-restaurang/wset och välj stad du vill utexaminera dig från.

 220 bartenders kommer att ha möjlighet att gå kursen.Om Wine and Spirits Education Trust (WSET)

WSET är den största globala utbildningsenheten inom vin, sprit och sake.
WSET erbjuder utbildningar på fyra nivåer, från en dags nybörjarkurser till professionellt diplomerande nivåer. Kurserna är tillgängliga på över 15 språk i över 70 länder och är öppna för både branschpersonal samt privata entusiaster.
Utbildningsnivåerna 1-3 regleras av Storbritanniens regering (Ofqual) och alla WSET-utbildningar är erkända internationellt som kunskapsstandarden. Under det senaste läsåret (2018/19) utfördes 108,557 examensprov och sedan 1969 har WSET examinerat över en halv miljon personer. 


Om Pernod Ricard Sweden AB

Pernod Ricard Sweden AB är ett vin- och spritföretag som ingår i den franska Pernod Ricard koncernen, listad på NYSE Euronext exchange, medverksamhet i 85 länder och med fler än 19 000 medarbetare. www.pernod-ricard-sweden.com
Av: Annika Rådlund Källa: WSET