Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kopparberg har byggt världens största badtunna

 
I samband med en ciderlansering har Kopparberg skapat initiativet Challenge Winter - en satsning som handlar om att utmana vinterkylan genom att anordna typiska sommaraktiviteter mitt i vintern. Som en del av detta tog Kopparberg sig an att bygga världens största badtunna.  

Den 12 februari lät Kopparberg bygga världens största badtunna. Platsen, Röda Sten i Göteborg, fylldes under ett par dagar med badglada besökare som alla trotsade vinter för en kort stund.

Fakta om badtunnan:
Vikt: 258 700 kilo
Rymmer: 257 000 liter vatten
Diameter: 20 meter
Höjd: 1 meter
Antal skruvar 4 000
Antal brädor på tunnan: 850

Kopparberg lät bygga världens största badtunna. Kopparberg lät bygga världens största badtunna.

För att visa att typisk sommarcider passar att dricka även under vinterhalvåret lanserar nu Kopparberg kampanjen Challenge Winter. För att visa att typisk sommarcider passar att dricka även under vinterhalvåret lanserar nu Kopparberg kampanjen Challenge Winter.

Badglada besökare trotsade vintern för en kort stund i Kppparbergs badtunna. Badglada besökare trotsade vintern för en kort stund i Kppparbergs badtunna.

 Kopparbergs Bryggeri
I en liten by i Västmanland ligger Kopparbergs Bryggeri, på samma plats där det en gång byggdes för över 130 år sedan. 1882 gick 36 bryggare ihop och bildade Kopparbergs Bryggeri, för att tillsammans tillverka den bästa svagdrickan. Idag finns både cider och öl i sortimentet.


Challange Winter
På sidan challengewinter.se uppmanas besökarna att dela med sig om vad de helst vill göra under en vanlig sommardag - fast på vintern. De bästa bidragen kommer därefter att löpande genomföras på riktigt, minusgrader och snö till trots.

www.Kopparbergs.se
www.challengewinter.se

Taggar

Artikel Artiklar