Kontorslokaler byggs om till hotell
5 Dec 2018

Kontorslokaler i den gamla centralstationen i Helsingfors kommer att byggas om till hotell och ingå i Scandic Hotels.
NCC
har har fått i ombyggnationen i uppdrag av fastighetsinvestmentbolaget Exilion. Ordern uppgår till
740 MSEK.
– Det är hedrande för oss att få renovera denna byggnad, som har en stor historisk betydelse och ritades av den berömde arkitekten Eliel Saarinen 1909. I samarbete med Exilion och hotellkedjan Scandic Hotels, som det nya hotellet kommer att ingå i, kommer vi att omvandla den här byggnaden till ett landmärke i hjärtat av Helsingfors, säger Mika Soini, chef för NCC Building Finland.
– Det är hedrande för oss att få renovera denna byggnad, som har en stor historisk betydelse och ritades av den berömde arkitekten Eliel Saarinen 1909. I samarbete med Exilion och hotellkedjan Scandic Hotels, som det nya hotellet kommer att ingå i, kommer vi att omvandla den här byggnaden till ett landmärke i hjärtat av Helsingfors, säger Mika Soini, chef för NCC Building Finland.
Renoveringsarbetet kommer att påbörjas i slutet av 2018. Det nya hotellet kommer att vara klart vid årsskiftet 2020-2021.
Kontorsbyggnaden är en del av centralstationen. Ända sedan lokalerna byggdes 1909 har de inhyst VR Group som är det statliga finska järnvägs-, rese- och logistikbolaget. På grund av byggnadens historia kommer de viktigaste delarna såsom korridorer, trappor och originalinredning att bevaras under renoveringen. Projektteamet kommer också att ha ett nära samarbete med Museiverket och Helsingfors stad.
Av: Annika Rådlund Källa: NCC
5 Dec 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel lanserar session rooms för Clubhouse
"Det ligger helt i linje med vad vi önskar erbjuda våra gäster i framtiden"
-
140 restauranger har anslutit sig till &Repeats pantsystem
"Målet är att alla som använder engångsförpackningar ska ansluta till systemet"
-
Fördubbling av konkurser inom hotell- och restaurangbranschen
"Flera drabbade branscher kommer att få ett lyft när vaccineringarna tar fart"
-
Ytterligare åtgärder för begränsad smittspridning
Endast en person vid varje bord på serveringsställen i gallerior
-
Recept: Moranisse shot
Shot med blåbärssoppa i vasaloppstider
-
Nytt besked om begränsade öppettider för serveringsställen
Gäller från och med 1 mars
-
Nytt initiativ för att inspirera kvinnor att delta i gastronomiska tävlingar
Intresserade kommer att coachas av rutinerade tävlingskockar