Kockarnas kamp är tillbaka med en jubileumssäsong
1 Sep 2021
Programmet kommer bjuda på flera nostalgiska tillbakablickar och kära återseenden, inte minst för Pär Lärnström som gör sin tionde säsong som programledare.
- Det känns nästan overkligt att det gått tio år sedan Tommy Myllemäki vann den första säsongen. Många hackade rättikor och ännu fler såsdueller senare är det dags för en ny säsong av programmet som blivit en institution i kocksverige. Jag kan lova att det blir minst lika mycket drama och spänning som vi är vana vid. Trots att det gått tio år kommer jag aldrig få nog av känslan som infinner sig varje gång jag står i ladan inför landets bästa kockar och får säga: ”Tävlingen börjar nu”, säger Pär Lernström.
I årets säsong får vi bland annat möta tävlingskocken Ludwig Tjörnemo med flera tunga medaljer i bagaget, Göteborgs stolthet Frida Ronge, dessertdrottningen Tea Malmegård, legendaren Jan Boris-Möller och Desirée Jaks som är den yngsta deltagaren i programmets historia. De har alla åkt till Skåne för att tävla om titeln.
Tionde säsongen av Kockarnas kamp sänds i åtta delar och har säsongspremiär tisdagen den 28 september klockan 20:00 på TV4 och TV4 Play.
Årets tävlande kockar:
Desirée Jaks, 24 år, Stockholm (uppväxt i Polen och Norsborg), Spesso
Jan Boris-Möller, 63 år, Lund, Matingenjör
Frida Ronge, 36 år, Göteborg, TAK och UNN
Jacob Holmström, 39 år, Halmstad, Gastrologik
Jessie Sommarström, 42 år, Vaxholm, Urban Deli-koncernen
Jürgen Grossmann, 62 år, Stockholm (uppväxt i Tyskland), Hemma hos chef Grossmann
Tea Malmgård, 33 år, Stockholm, Doma
Ludwig Tjörnemo, 29 år, Stockholm, Etoile
Av: Annika Rådlund Källa: TV4
Foto: Jakob Dahlström
1 Sep 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"