Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

 
Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019Kvalet går av stapeln i Stockholm den 12-13 juni. Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019 – SM i professionell matlagning. I startfältet finns sju kockar som gick vidare i Årets Kock 2018 varav en knep silvret, en kock som representerat Sverige i Bocus d’Or, en bror till en tidigare vinnare och en som tävlat i landslaget.

Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2019 har bedömts helt anonymt av en jury. Från kvalificeringstävlingen den 12-13 juni går 8 kockar vidare till final i Stockholm den 12-13 september 2019.

– Jätteintressanta och riktigt bra namn som tagit sig till kvalet, det här kommer att bli en spännande kvaltävling, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995 och SK Mat & Människor.

Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019:

Adam Källman, Kitchen & Table Malmö Live, Malmö
Anna Broms, Restaurang Broms, Stockholm
 Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
 Björn Glans, Grand Hotel Lund, Lund
 Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
 Christoffer Sjögren, Restaurang Grano, Göteborg
 Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
 Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
 Danny Falkeman, Etoile, Stockholm
 Hugo Bolt-Hansen, Skärets Krog, Smögen
 Jacob Davidsson, Grano, Göteborg
 Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
 Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm 
 Kristian Eriksson, Hotel Birger Jarl, Stockholm
 Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
 Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
 Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby
 Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
 Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg
 Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg, 
 Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg,
 Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
 Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
 Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm


Av: Annika Rådlund Källa: Årets kock