Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019
23 Maj 2019

Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2019 har bedömts helt anonymt av en jury. Från kvalificeringstävlingen den 12-13 juni går 8 kockar vidare till final i Stockholm den 12-13 september 2019.
– Jätteintressanta och riktigt bra namn som tagit sig till kvalet, det här kommer att bli en spännande kvaltävling, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995 och SK Mat & Människor.
Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019:
Adam Källman, Kitchen & Table Malmö Live, Malmö
Anna Broms, Restaurang Broms, Stockholm
Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
Björn Glans, Grand Hotel Lund, Lund
Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
Christoffer Sjögren, Restaurang Grano, Göteborg
Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
Danny Falkeman, Etoile, Stockholm
Hugo Bolt-Hansen, Skärets Krog, Smögen
Jacob Davidsson, Grano, Göteborg
Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
Kristian Eriksson, Hotel Birger Jarl, Stockholm
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby
Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg,
Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg,
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm
Av: Annika Rådlund Källa: Årets kock
23 Maj 2019

Verksamheter till försäljning
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Många heta bidrag i årets pepparkakshustävling
Greta Thunberg , ett brinnande Notre-Dame, Kama Sutra-bok, dansgolv, kaffepannor, Paradise Hotel, stekpanna med ägg och ett hus som skrivits ut med 3D-skrivare.
-
På iskallt uppdrag för fjärde gången
Landskapsarkitekterna utformade en av sviterna på Icehotel 365.
-
Hotell Kristina vann ekoutmaningen
Kammade hem priset för andra året i rad
-
Hotell Stenungsbaden Yacht Club samlar in julklappar
Och för varje julklapp doneras 10 kr till välgörenhet
-
Konditorn Roy Fares är Indiskas julprofil
I år satsar man på "En godare jul med Roy Fares”
-
O´Learys ska höja matupplevelsen på restaurangerna
Det nya matkonceptet kommer finnas på samtliga O’Learys-restauranger från och med december
-
Husmanskost - svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske
"Den rymmer 185 recept för alla smakpreferenser"