Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019
23 Maj 2019
Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Samtliga inskickade tävlingsbidrag till Årets Kock 2019 har bedömts helt anonymt av en jury. Från kvalificeringstävlingen den 12-13 juni går 8 kockar vidare till final i Stockholm den 12-13 september 2019.
– Jätteintressanta och riktigt bra namn som tagit sig till kvalet, det här kommer att bli en spännande kvaltävling, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995 och SK Mat & Människor.
Klara för kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2019:
Adam Källman, Kitchen & Table Malmö Live, Malmö
Anna Broms, Restaurang Broms, Stockholm
Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
Björn Glans, Grand Hotel Lund, Lund
Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
Christoffer Sjögren, Restaurang Grano, Göteborg
Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
Danny Falkeman, Etoile, Stockholm
Hugo Bolt-Hansen, Skärets Krog, Smögen
Jacob Davidsson, Grano, Göteborg
Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
Kristian Eriksson, Hotel Birger Jarl, Stockholm
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby
Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg,
Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg,
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm
23 Maj 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"