Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kock till förskolan Skutan

 
PUBLICERAD: 4 augusti 2022 | SÖK JOBBET SENAST: 2 september 2022 | KOMMUN: Upplands Väsby | YRKE: Kock, storhushåll | ANTAL PLATSER: 1| Källa: Arbetsförmedlingen
Vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa där vi till läsårsstarten 2022 genomför vår nya satsning på en skola för en ny tid med en organisation och pedagogik i framkant. Vi har samma uppdrag som alla andra skolor i Sverige, men vi har valt att utveckla vår skola för att ännu tryggare och mer framgångsrikt bidra till elevens personliga och kunskapsmässiga utveckling. Genom aktivt lärande för våra elever och en pedagogisk modell baserad på helhetstänkande vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas – under skoltiden och i framtiden. Resultatet? Mer trygghet, högre motivation, mindre stress och större glädje för att utvecklas så långt som möjligt.Arbetsbeskrivning - Uppdraget som kock

Vi söker dig som har ett stort intresse och kunskap av att laga mat till barnen på förskolan Skutan.

På förskolan går 75-80 barn och vi är 15 medarbetare. I dina uppgifter ingår att ensam planera och laga näringsriktig mat till både barn och medarbetare i vårt tillagningskök. Som kock hos oss kommer du att laga vällagade luncher och mellanmål, du kommer även baka bröd och laga specialkost utifrån de behov som finns, diska och städa köket. Du kommer ansvara för att skapa förskolans omväxlande matsedel.  Vi serverar vegetarisk mat tre dagar i veckan och det är därför viktigt att du är intresserad och har kunskap om vegetarisk kost. 

I tillagningsköket ansvarar du för livsmedelshygien och egenkontroll. I din tjänst ingår också att göra beställningar för mat samt förbrukningsmaterial vilket du gör utifrån budget. Som kock hos oss har en egen budget att följa.

Kvalifikationer

Vi söker dig med utbildning inom hantering och tillagning av livsmedel, livsmedelshygien, egenkontroll och specialkost. Vi ser att du har tidigare erfarenhet av arbete som kock och besitter kunskaper om att planera, lägga order inom ramen för din budget. Vi ser även att du har erfarenhet av egenkontroll sedan tidigare. Det är meriterande om du varit kock i kök där du lagat och serverat mat till barn i förskoleåldern. 

Vi ser att du har ett intresse av att laga näringsrik och varierad mat och att du vill skapa nyfikenhet hos barnen som lockar dem att prova nya smaker. Vi har en önskan om att göra barnen mer delaktiga i köket gällande vad för mat som serveras för att öka deras intresse för mat och kost.

Vi ser att du tar ansvar för dina uppgifter och driver dina processer i köket. Detta gör du genom planering, organisering och prioritering för att på effektivt sätt hålla dina tidsramar. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra och tänka om. Antalet barn kan nämligen variera från dag till dag och aktiviteter kan påverka mattider och maträtter. Du ser till det ekonomiska perspektivet och fokuserar på att hålla goda resultat.

Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och anstränger dig för att leverera lösningar. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är tydlig i din kommunikation och lyssnar och är mottaglig för motparten och kan anpassa dig beroende på situation.

Du kommer ingå i förskolans team och för oss är det viktigt att det hela tiden finns en dialog mellan oss alla i teamet gällande både barn och mat.

Eftersom du kommer att ha en med barn och kollegor samt skriva matsedel är det ett krav på att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. 

Om Lärande Förskolor och Grundskolor i Sverige AB

Vi leder våra förskolor och grundskolor inom Lärandegruppen i Sverige AB som är en av Sveriges största friskolekoncerner. Inom Lärandegruppen finns även gymnasieskolor och yrkeshögskolor. Med aktivt lärande, mer tid för eleverna, team med egna lärmiljöer och tydligt strukturerade arbetssätt vill vi ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas –under skoltiden och i framtiden. På Lärandes hemsida kan du läsa mer om våra verksamheter, om hur vi tänker och jobbar.Våra fyra kärnvärden är centrala i våra verksamheter. Trygghet är basen där all Utveckling tar sin början med strävan om att uppleva mer. Vi arbetar i Team där vi delar kunskap och erfarenheter som leder till Framgång.

Ansök nu

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer