Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kock med dietkompetens

 
PUBLICERAD: 3 augusti 2022 | SÖK JOBBET SENAST: 21 augusti 2022 | KOMMUN: Karlstad | YRKE: Dietkock/Dietkokerska | ANTAL PLATSER: 1| Källa: Arbetsförmedlingen
Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.


Hälso- och sjukvården är Region Värmlands största verksamhet. Tillsammans med våra patienter stärker vi folkhälsan och utvecklar hälso- och sjukvården så att den kan bidra till en livskvalitet i världsklass för Värmlands befolkning. Vi driver 30 vårdcentraler med mödra- och barnhälsovård och många andra specialistmottagningar. I Värmland finns akutsjukhus i Arvika, Karlstad och Torsby.Om verksamheten
Regionservice är en serviceorganisation som finns till för regionens verksamheter.

Vårt uppdrag är att tillgodose behovet av servicetjänster genom att på bästa sätt stödja vården så att god vård med hög kvalitet kan erbjudas innevånare. I tjänsteutbudet ingår bland annat lokalvård, måltidsservice, administrativ service, logistik och distribution, där lokalvården är vårt största tjänsteområde. Tjänsterna ska levereras med hög effektivitet och kvalitet. En levande kunddialog av största vikt för oss. Vi arbetar tillsammans för ett gott arbetsklimat inom Regionservice och följer vår regiongemensamma värdegrund.

Måltidsservice verksamhet i Karlstad omfattar centralkök, caféer och två restauranger. Inom storköket arbetar ett 30-tal personer fördelat på arbetsuppgifter inom storkök, diet, disk och dukning samt administrativa uppgifter. Storköket är KRAV-certifierad. 

Vi söker nu en kock med erfarenhet inom specialkost till Storköksenheten. Storköksenheten lagar frukost, lunch och middag till 36 vårdavdelningar, maten lagas enligt cook chill-metoden.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en medarbetare till vårt team. Tillsammans med kollegor är du en del av vårdkedjan och genom maten är du med och skapar förutsättningar för en god hälsa åt patienten då måltiden är en del av vården. Som dietkock lagar du goda och säkra måltider till våra inneliggande patienter med speciella behov, det kan handla om allergi, intolerans, konsistensanpassad mat, vegansk mat, personliga önskemål, med flera.

I huvudsak kommer du att arbeta som dietkock i vårt dietkök. Du kommer även att arbeta med daglig planering, beställningar, tillagning av normalkost, dukning av brickor, packa matlådor och diskning. Administrativt arbete som tex. menyplanering kommer också att förekomma och du kommer att skriva ut följesedlar och etiketter från vårt kostdatasystem, göra egenkontroller, ha kundkontakt med vårdpersonal, samt alla andra i storkök förekommande arbetsuppgifter.

Arbetstiderna är förlagda dagtid, vardag och helg. Vi arbetar med rotation för bästa arbetsmiljö, det innebär att vi får arbeta på flera olika stationer i köket, till exempel storköket, diskning och dukning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en dokumenterad restaurangutbildning, till exempel 3-årig gymnasieutbildning inriktning restaurang och måltidsservice, kvalificerad yrkesutbildning eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du ska ha goda kunskaper inom specialkost. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av matlagning inom restaurangbranschen eller storhushåll.

Du har ett genuint intresse för mat och service och är kreativ och engagerad. För oss är det viktigt att du är flexibel och har förmågan att prioritera om när arbetet kräver. Du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga med så väl kollegor som kunder. För dig är det naturligt att arbeta med miljö- och hållbarhetstänk. Tjänstens utformning innebär även att du behöver ha förmågan att hålla högt tempo, samtidigt som god service och kvalité är i fokus. Din svenska är god i tal och skrift. Du har datorvana och viss vana att arbeta i system och program somt ex Word och kostdatasystem exempelvis Matilda.

Vi lägger stor vikt vid idérikedom och kreativitet i köket. Välkommen med din ansökan!

https://www.regionvarmland.se/berattelser


Övrigt

I samband med eventuell anställning kan vi komma att be dig som sökande att lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister. Inför anställning inom psykiatrisk vård, vård av funktionshindrade, vård av barn eller ungdomar gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.


Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Har du skyddad identitet och vill göra en ansökan ber vi dig att kontakta Rekryterings- och administrativa enheten HR via Regionens växel 010-8315000. Då får du hjälp att lämna in din ansökan utan att den hanteras i rekryteringsverktyget. Tänk på att endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Ansök nu

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer