Karl Fredrik lanserar en Rioja Crianza
20 Sep 2022
Det är kärleken till matlagning som ligger bakom lanseringen av Karl Fredrik Rioja Crianza.
Karl Fredrik Rioja är en Crianza från 2018, Crianza betyder ”åldrande” och hänvisar till att en Rioja Crianza måste lagras i minimum 2 år innan vinet buteljeras. Karl Fredrik Rioja består av de från regionen klassiska druvorna tempranillo, garnacha och graciano. De olika druvsorterna uppnår sin maximala mognadsgrad vid olika tillfällen inför skörd varav de plockas, vinifieras och lagras var för sig innan de slutligen kan kombineras och skapa den perfekta sammansättningen.
Karl Fredrik Rioja är ett rött fylligt vin fullt av smak där inslag av mörka bär möter toner av vanilj och rostade kaffebönor från fatlagringen. Vinet passar bra till flera olika favoriträtter i höst. Bland annat till viltkött, charkbrickan, hembakade pizzan eller skogens guld, kantareller.
Karl Fredrik har tagit fram två recept för Karl Fredrik Rioja Crianza 2018, en krämig kantarellpasta och marinerad lövbiff med ugnsrostad potatis, champinjonsås och örtsmör. Kontakta presskontakt nedan för mer information.
Lagring: 12 månader på amerikanska och franska ekfat och 12 månader på flaska.
20 Sep 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"