Kalle Jangbratt ny VD på Melanders Group
8 Okt 2017
Restaurangkoncernerna Melanders och Stockholms Restauranger & Wärdshus bildar ett gemensamt bolag och verkar numera under det gemensamma namnet Melanders Group. I samband med sammanslagningen har konstellationen rekryterat en ny VD. Det blir Kalle Jangbratt som träder in i rollen.
Kalle Jangbratt kommer närmast från positionen som CFO på Vapiano, där han ansvarade för koncernens tio olika bolag. På meritlistan står även Area Business Controller på hotellkedjan Scandic och ekonomichef på RICA HOTELS.
– Vi är förstås väldigt glada över att ha lyckats knyta till oss en resurs som Kalle, säger ägartrojkan Erik Molinder, Nisse Molinder och Patrick Lundstedt i ett gemensamt uttalande. Det börjar bli dags för oss att lämna över stafettpinnen till yngre krafter och vi hade inte kunnat hitta någon lämpligare person än Kalle Jangbratt. Han är som klippt och skuren för rollen.
Förutom Erik Molinder, Nisse Molinder och Patrick Lundsted ingår även Ulf Barkman och - från och med nybildandet – Johnny Sommarlund, i Melanders Groups ägarkonstellation.
– Jag tvekade aldrig när chansen dök upp! Det är lite av ett drömjobb för mig att få leda en koncern med så många starka varumärken i kombination med att få arbeta med Erik, Nisse och Patrick och ta del av all deras erfarenhet från branschen. Vi har redan många tankar och idéer om framtiden och jag ser med stor ödmjukhet och entusiasm fram emot det här uppdraget, säger Kalle Jangbratt.
Under våren 2018 kompletteras utbudet med Melanders i Alvik, en saluhall i miniatyr där brommaborna kommer att kunna avnjuta allt från frukost till tidig middag.
Idag består Melanders Group av Melanders butiker och restauranger, Melanders Fest & Catering, restaurangerna Tysta Mari, Wedholms Fisk, Dodd´s Brasserie, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, KB, Stockholm Fisk, Edsbacka Wärdshus, Sjöpaviljongen och Southside Pub
8 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"