Kajsa Bergqvist coachar kocklag
5 Okt 2016
– Jag hade inte reflekterat över de stora likheterna mellan att tävla i friidrott och matlagning tidigare, men det finns verkligen många paralleller. Speciellt för det här laget som tävlar i en så tuff gren där många svåra moment ska kombineras. Jag hoppas verkligen att jag bidragit med hur man laddar mentalt för ett viktigt mästerskap för det är samma dedikation som krävs för dem som det gjorde för mig. På tävlingsdagen är det detaljerna och hur man hanterar sina nerver som avgör, säger Kajsa Bergqvist, höjdhoppslegendar och mental coach Fazer Culinary Team.
– Det är otroligt inspirerande att få stöttning av Kajsa inför tävlingen. Hon om någon vet hur man bäst förbereder sig inför stora tävlingar och hennes verktyg för hur vi ska hantera tävlingsnerver och hitta fokus är ovärderliga, säger Niclas Melin, lagkapten Fazer Culinary Team.
Om Fazer Culinary Team Sweden
Fazer Culinary Team består av Eva Wilhelmsson, Patrik Strömberg, Andreas Holmqvist, Dan Assarsson, Niklas Edgren och Niclas Melin. Lagets mentor är Kurt Weid.
Om Culinary Olympics 2016
Arrangeras i Erfurt, Tyskland, 22-25 oktober. Över 50 lag från tre världsdelar tävlar under fyra dagar. Uppdraget i storköksklassen är att komponera en meny för 150 gäster på fem timmar för fem euro per person.
Om Fazer Food Services
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. I år firar Fazer 125-årsjubileum och att det är 150 år sedan företagets grundare Karl Fazer föddes. Fazerkoncernens omsättning 2015 uppgick till mer än 1,5 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. De flesta restauranger drivs under varumärket Amica och från 2013 även under varumärket Fazer. De cirka 200 enheter som finns i Sverige finns bland annat på företag, skolor, universitet och sjukhus samt inom äldrevård och försvar .
5 Okt 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"