Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kajsa Bergqvist coachar kocklag

 
Kajsa Bergqvist coachar kocklagFazer Culinary Team med Kajsa Bergqvist Fazer Culinary Team Sweden är regerande världsmästare i lunch från storköksklassen i Culinary Olympics 2012 och nu är det dags att bevisa sig på nytt i Culinary Olympics 2016. Med en månad kvar till tävlingen förbereder sig laget genom att träna på Fazers restauranger runt om i Sverige och för de mentala förberedelserna står svenska höjdhopparen och OS-proffset Kajsa Bergqvist.

– Jag hade inte reflekterat över de stora likheterna mellan att tävla i friidrott och matlagning tidigare, men det finns verkligen många paralleller. Speciellt för det här laget som tävlar i en så tuff gren där många svåra moment ska kombineras. Jag hoppas verkligen att jag bidragit med hur man laddar mentalt för ett viktigt mästerskap för det är samma dedikation som krävs för dem som det gjorde för mig. På tävlingsdagen är det detaljerna och hur man hanterar sina nerver som avgör, säger Kajsa Bergqvist, höjdhoppslegendar och mental coach Fazer Culinary Team.

– Det är otroligt inspirerande att få stöttning av Kajsa inför tävlingen. Hon om någon vet hur man bäst förbereder sig inför stora tävlingar och hennes verktyg för hur vi ska hantera tävlingsnerver och hitta fokus är ovärderliga, säger Niclas Melin, lagkapten Fazer Culinary Team.

Om Fazer Culinary Team Sweden
Fazer Culinary Team består av Eva Wilhelmsson, Patrik Strömberg, Andreas Holmqvist, Dan Assarsson, Niklas Edgren och Niclas Melin. Lagets mentor är Kurt Weid.

Om Culinary Olympics 2016
Arrangeras i Erfurt, Tyskland, 22-25 oktober. Över 50 lag från tre världsdelar tävlar under fyra dagar. Uppdraget i storköksklassen är att komponera en meny för 150 gäster på fem timmar för fem euro per person.Om Fazer Food Services
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. I år firar Fazer 125-årsjubileum och att det är 150 år sedan företagets grundare Karl Fazer föddes. Fazerkoncernens omsättning 2015 uppgick till mer än 1,5 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. De flesta restauranger drivs under varumärket Amica och från 2013 även under varumärket Fazer. De cirka 200 enheter som finns i Sverige  finns bland annat på företag, skolor, universitet och sjukhus samt inom äldrevård och försvar .