Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kaféansvarig till Vrak Café & Bar

 
PUBLICERAD: 2 augusti 2022 | SÖK JOBBET SENAST: 21 augusti 2022 | KOMMUN: Stockholm | YRKE: Konditoribiträde | ANTAL PLATSER: 1| Källa: Arbetsförmedlingen
Statens maritima och transporthistoriska museer (SMTM) arbetar med det maritima och transporthistoriska kulturarvet för att vidga människors världsbild, genom kunskap, upplevelser och engagemang. Vi driver och utvecklar Marinmuseum, Sjöhistoriska museet, Vasamuseet, Vrak – Museum of Wrecks samt Järnvägsmuseet. Myndigheten är sedan 2009 miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Kaféansvarig till Vrak Café & Bar på Vrak – Museum of Wrecks, Stockholm

 

Om tjänsten

Som kaféansvarig driver du museets kafé och bar. Du har en kreativ roll där du får arbeta med att både förvalta och utveckla Vrak Café & Bar utifrån nuvarande koncept och hålla kaféets erbjudanden och sortiment uppdaterarat. Du ansvarar för att Vrak Café & Bar har en verksamhet som är relevant för våra besökare och för museiverksamheten. Du ansvarar för inköp, skyltning, lagerhållning, kommunikation, kassahantering och ut- och inleveranser. Kaféet är profilerat med ett tydligt hållbarhetsperspektiv, något som genomsyrar även övrig verksamhet. Du kommer ha en central roll i mötet med besökarna och tillsammans med övriga medarbetare i kaféet och på museet är du ansiktet utåt. I en ny och inspirerande arbetsmiljö kommer du få arbeta med att utveckla kaféverksamheten och museets värdskap.

Din kompetens, erfarenhet och bakgrund

Du ska ha erfarenhet av en arbetsledande roll i kafé, restaurang eller likandande verksamhet. Du får även gärna ha erfarenhet från att göra detta i publik miljö, där museiverksamhet ses som meriterande. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift och mycket god talad engelska, övriga språk ses som meriterande. Har du intresse för vårt ämnesområde ser vi det som ett plus. För att trivas behöver du uppskatta att verka i en organisation som fortfarande är under utveckling, där inte alla lösningar finns på plats och där du har möjlighet att bidra.

Dina egenskaper

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Du brinner för service och kundbemötande, samt har förmåga att sätta våra besökare i främsta rummet. Du ska ha en stark drivkraft att utveckla kaféverksamheten vid museet. Du visar stort engagemang och tar gärna egna initiativ till att lösa frågor som dyker upp. Vi söker dig som förstår betydelsen av att få människor att känna sig välkomna. Du är tillsammans med de övriga medarbetarna museets ansikte utåt och ditt bemötande är avgörande för museibesökarens upplevelse.

För att lyckas i rollen ska du vara:

Utåtriktad: Du är välkomnande och har lätt för att etablera kontakt med människor i olika åldrar och med olika bakgrund. Du är kommunikativ, nyfiken och bekväm inför grupper.

Ansvarstagande: Du är ordningsam men också lyhörd för vad situationen kräver och kan prioritera i ditt arbete även under högt besökstryck.

Samarbetsorienterad: Du trivs med att samarbeta och bidra till hela gruppens arbete.

Mer om oss

Vrak – museum of Wrecks är ett nytt museum som har öppnat i Båthall 2 på Djurgården i Stockholm. Det är ett museum och en mötesplats för marinarkeologi och allt det spännande som finns att upptäcka under havets yta. Museet uppgift är att sprida kunskap om det maritima kulturarv som finns på Östersjöns botten. Med hjälp av digital teknik tar vi berättelserna till ytan, men låter vraken ligga kvar på botten där de bevaras bäst. Museet är fängslande och välkomnande - blandar yta med djup, ljus med mörker och ger insikter som kan vara så omvälvande att du för alltid kommer se havet med nya ögon. Vrak Café & Bar är en mycket viktig del av museet, som tillsammans med den övriga verksamheten på ett avgörande sätt bidrar till besökarnas upplevelse.

 

Anställning  

Tidsbegränsad anställning heltid, ca 12 månader. Arbetstiden är schemalagd med arbete dag, kväll och helg. Högsäsongen infaller under juni, juli och augusti.

Lön

Månadslön, vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning. Ange löneanspråk i din ansökan.

Kontaktpersoner

Emma van Eelen, samordnare Vrak: 08-519 558 06

Evelina Honyak, butiks-och inköpsansvarig Vrak: 08-519 558 29

Fackliga kontaktpersoner

Emma Olofsson, ST: 08-519 548 27

Patrik Gustafsson, SACO: 08-519 549 42

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2022-08-21 genom att registrera dig via länken till vår hemsida, bifoga CV och personligt brev.

Övriga upplysningar

Statens maritima och transporthistoriska museer är en statlig myndighet och det innebär att uppgifterna som du lämnar till oss kan komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Normalt gäller ingen sekretess för de uppgifter som behandlas i din ansökan. Om du har skyddade personuppgifter ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. SMTM har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

SMTM har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringsföretag och liknande.

Ansök nu

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer