Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Jureskog och McDonald’s nya burgare med inspiration från USA

 
Jureskog och McDonald’s nya burgare med inspiration från USAJureskog New Orleans, Memphis och El Paso Johan Jureskog och McDonald’s Food Team har tagit fram tre nya gourmetburgare. Inspirationen har hämtats från Jureskogs resa genom USA i andra säsongen av Världens Bästa Burgare på TV3. Den 4 april har både programmet och den första burgaren premiär.

Bakom de nya Jureskogsburgarna ligger ett gediget arbete med att ta fram recept, få tag på råvaror och lära de ca 6 000 medarbetare som står vid stekbordet, att bygga de nya burgarna. Inspirationen kommer från New Orleans, Memphis och El Paso i USA - städer som Johan Jureskog besöker tillsammans med programledaren Frida Nordstrand under säsong 2 av Världens Bästa Burgare. Programmet börjar sändas på TV3 den 4 april kl 21.

– Från min senaste resa tog jag, förutom en cowboy-poncho, med mig en massa smaker och idéer till de nya burgarna. Tillsammans med Staffan Ekstam och gänget i Food Teamet har vi sedan provlagat och testat omkring 60 burgare för att alla smaker ska falla på plats. Det är inte alla burgare på vägen som var lika lyckade kan jag säga… Slutresultatet däremot är jag väldigt stolt över och det känns riktigt roligt att få dela med sig av receptet till medarbetarna som nu ska bygga burgarna på restaurangerna, säger Johan Jureskog, kock och krögare.

Den första burgaren – Jureskog New Orleans – har inspiration från det kreolska köket. Burgaren innehåller förutom 100% nötkött, även chorizo, tomat, isbergssallad, Cajun Mayo-sås och en Holy trinity relish med selleri, lök och paprika – grunden i all traditionell, kreolsk matlagning.

Den andra burgaren – Jureskog Memphis – är en klassisk Memphis-bbq-burgare men med en twist i form av en bönsås med hetta från kikärter, kidneybönor och spiskummin. Burgaren innehåller även coleslaw, rökt goudaost och långa skivor krispig bacon. Coleslaw finns också att beställa som en sideorder på McDonald’s i och med denna lansering.

Den tredje burgaren på menyn – Jureskog El Paso – är en nachosburgare med picklad rödlök, pico de gallo, guacamole och krispiga nachos.

– Vi är väldigt glada över att Johan Jureskog är tillbaka på menyn med tre nya gourmetburgare. Johan har liksom vi en genuin kärlek till riktigt goda hamburgare och vi har nu lanserat totalt åtta gourmetburgare sedan samarbetet startade. Jag hoppas att våra gäster gillar de nya burgarna lika mycket som vi, säger Staffan Ekstam, ansvarig för Food Team och menyutveckling på McDonald's Sverige.

4-17 april Jureskog New Orleans
18 april-8 maj Jureskog Memphis
9-29 maj Jureskog El Paso 


Av: Annika Rådlund