Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Juniora Måltids-/köksbiträden (ca 30 tjänster)

 
PUBLICERAD: 12 januari 2022 | SÖK JOBBET SENAST: 30 januari 2022 | KOMMUN: Uppsala | YRKE: Köksmästare | ANTAL PLATSER: 1| Källa: Arbetsförmedlingen
Förvaltningen Fastighet och service inom Region Uppsala ska i samband med införande av ett nytt måltidssystem bygga upp en verksamhet som ska bemanna avdelningskök hos vårdavdelningar med inlagda patienter på Akademiska sjukhuset och andra vårdavdelningar inom Region Uppsala. I ett fyrtiotal kök ska den nya verksamheten bedrivas alla dagar i veckan. Personal som arbetar i avdelningsköket har en viktig roll i måltidsarbetet på avdelningen och ska tillsammans med vårdpersonal arbeta för att patienter erbjuds personcentrerade måltider och att maten utgör en del av vården. För att driva verksamheten ute i avdelningsköken söker vi nu medarbetare till den blivande enheten Måltidsservice, som kommer bestå av totalt ca 100 medarbetare.
Uppdrag
Du kanske nyligen har tagit studenten, jobbat lite extra och nu söker ditt första heltidsjobb. Det här är en chans för dig som har ett intresse av att jobba inom sjukvården men saknar sjukvårdsutbildning. På Akademiska sjukhuset ser vi maten som en viktig del av vården och din roll blir därför betydande för våra patienters tillvaro och tillfriskning.
Arbetet består i att förbereda- och bereda patientmåltider i form av frukost, lunch, middag samt mellanmål och kvällsmål. Maträtterna tillagas i externt kök och färdigställs i avdelningsköken. Utöver detta ska avdelningsköket tas om hand om i form av diskhantering, beställning av livsmedel, städning mm. Du ansvarar också för att utföra egenkontroll för att säkerställa patientsäkerheten på olika områden så som bl.a städning och temperaturmätning. Arbetet sker i högt tempo mestadels stående och i rörelse.
Avdelningsköken är bemannade från ca 06:30 till 19:00 alla dagar i veckan året om.
Anställningen börjar med en veckas introduktion och utbildning om måltidens roll i behandlingen och det nya måltidssystemet – en flexibel måltidsupplevelse med patienten i fokus.
Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är en lagspelare men som även kan arbeta ensam. Vi söker en noggrann person som brinner för service och människor samt är stresstålig. Du behöver ha en god svenska och kunna ta emot skriftlig och muntlig information. Det är otroligt viktigt att du följer de instruktioner som finns eftersom patientmåltiderna är en del av den medicinska behandlingen. Arbetet ställer krav på god fysik. Har du tidigare arbetat inom kök/restaurang eller vård är det meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Måltiden på sjukhus är en del av den medicinska behandlingen och en viktig patientsäkerhetsfråga. Som medarbetare inom Måltidsservice behöver du därför ha kunskap, förståelse och intresse för patienters behov under vårdtiden.
Du har en avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg.
Annat viktigt att veta
Tjänsterna utförs främst på Akademiska sjukhusområdet, men även på några vårdavdelningar i Uppsala utanför området. Din anställning kommer att vara inom förvaltningen Fastighet och Service.
Tjänsten är på heltid, tillsvidare med preliminär start under mars 2022.
Det finns även möjlighet att söka timanställning.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Vid frågor är du välkommen att kontakta Jobbet.se's kundtjänst på 018-100112.
Det här är ett patientnära arbete och därmed kommer alla som anställs att genomföra en hälsodeklaration, i enlighet med Region Uppsalas antagna rutiner.
Sista ansökningsdag för tjänsten är 30 januari. Vi planerar att påbörja telefonintervjuer i mitten av januari.
Välkommen med din ansökan redan idag!
Krav
Mycket god svenska i tal och skrift
Avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg

Meriterande
Arbetat inom kök/restaurang inom vården

Ansök nu

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer