Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Julbordsbokningarna har ökat med 48 procent

 
Julbordsbokningarna har ökat med 48 procentFörra året hade restaurang Stadshuskällaren i Stockholm hela 2 178 julbordsbokningar. Julbordsbokningarna i Sverige har ökat med 48 procent i år jämfört med samma period från förra året. Anledningen till detta tror man vara att många krogar har gått ifrån det klassiska julbordet och erbjuder alternativa julbord utifrån kundernas preferenser, till exempel vegetariska julbord, fisk och skaldjur eller julbord med världsmat.

Statistik från Bookatable visar att julbordsbordsbokningarna har ökat med 48 procent jämfört med samma period i fjol.  Förra året var restaurang Stadshuskällaren i Stockholm den mest bokade krogen att äta julbord på med 2 178 julbordsbokningar.

. Bookatables data visar att svenskarna allra helst äter julbord på lördagar (28 %) följt av söndagar (16 %) och fredagar (14 %). Den som är sent ute med sin bokning har därmed störst chans att hitta ett ledigt bord på en vardag.

En förklaring till julbordets stigande popularitet tros vara att den har anpassat sig till den nya tidens krav på versabilitet. I dag finns det något för alla smaker, oavsett om gästerna föredrar det mer klassiska alternativet eller har tröttnat på julskinka och suktar efter alternativa varianter.
 – De senaste åren har vi sett en trend i att allt fler väljer vegetariskt på det annars så köttdignande julbordet. Som tur är finns i dag en uppsjö av varianter på julbord, allt ifrån traditionella julbord med julskinka och Janssons frestelse till icke traditionella julbord där exempelvis grönsaker och fisk får ta mer plats, säger Jonas Carlén, Commercial director på Bookatable Sverige.

Här är några av restaurangerna i Stockholm som har platser kvar:
 - Klassiska julbord
 o Stadshuskällaren
 o Stallmästargården
o Gute Grill & Bar
o Villa Källhagen
o Villa Godthem
o Hotell Skeppsholmen
o Operakällaren
o Långbro Värdshus
o Ulriksdals Värdshus -

 Vegetariska/ ekologiska julbord
 o Mother
o Andalucia
o Hornudden
o Lilla Bjers Gårdskrog

- Fisk och Skaldjur
 o Oyster Bar
o Pensionat Strandkullen
o Restaurang Rökeriet o Kvarken Fisk-

 Med influenser från världens kök

o Buco Nero (Italienskt)
o Trattorian (Italienskt)
o El Cielo (Sydamerikanskt)
o Brasseri Makalös (Franskt)
o Shahrzad (Persiskt)
o Andalucia (Spanskt)
o Duvel Cafe (Internationellt)
o Grekiska Kolgrillsbaren (Grekiskt)


 Bookatable

Bookatable är, med sina 12 000 restauranger Europas största onlinesajt för restaurangbokningar och deras huvudkontor ligger i London och de har lokala kontor i Hamburg och Stockholm. Bookatable har restauranger i över 19 länder och tar bokningar från fler än 31 länder. 
www.bookatable.se

Av: Annika Rådlund Källla: Bookatable