Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Italiensk mat av Paolo Roberto på Åhléns

 


För ett par dagar sedan välkomnade familjen Roberto de första matgästerna till sin restaurang Pane Fresco på Åhléns City Stockholm, i en av Åhléns största satsningar någonsin inom mat och dryck. Pane Fresco är en genuin italiensk restaurang med fokus på det napolitanska köket. Krogen upptar hela 430 m2 på våning 4 i varuhuset och är ett av få ställen utanför Neapel där man kan beställa en äkta ”Pizza Napolitana”. 

Det nya matkonceptet är utvecklat av Åhléns tillsammans med matinspiratören Paolo Roberto. Pane Fresco är byggt för att utnyttja den 430 m2 stora ytan, inklusive en av stans bästa terrasser med en fantastisk utebar, från morgon till kväll. I restaurangen finns Äkta Napolitansk Pizza, Ristorante, Deli, Gelateria och Espressobar. Paolo Roberto står för kokkonsten och Åhléns står för idé, layout, design av miljö och inredning för att skapa den genuina, inkluderande upplevelsen som kännetecknar en äkta italiensk restaurang.

- Jag är jätteglad att få introducera äkta napolitansk pizza i Sverige. Pane Frescos matkoncept bygger på det italienska kökets enkelhet där råvaran är i fokus. Råvarorna är direktimporterade från den italienska landsbygden, många av kockarna är rekryterade från Italien och tillagar maten på samma sätt som italienarna gjort i generationer. I det här italienska konceptet finns något för alla, barn som vuxna, säger Paolo Roberto.

Restaurangen erbjuder lunch och middag, samt försäljning av färdig italiensk mat och Paolo Robertos matprodukter. Framöver kommer också event såsom ”cookalongs” och pizzaskola tillsammans med Paolo Roberto att anordnas. Till jul skapar Paolo Roberto sin version av det traditionella italienska julbordet.

– För Åhléns är Pane Fresco en viktig byggsten i vår satsning på upplevelser och att göra Åhléns City Stockholm till en riktig matdestination, i form av ett varierat utbud av mat och dryck för hela familjen. Det är glädjande att stockholmarna är intresserade av konceptet, vi har sett ett enormt tryck redan innan öppning med stort intresse från framtida matgäster och från media, säger Jonas Sandström, ansvarig för affärsområde Food på Åhléns.

Nu öppnar restaurangen ”Pane Fresco” på Åhléns City – med genuin italiensk matkonst skapad av Paolo Roberto Nu öppnar restaurangen ”Pane Fresco” på Åhléns City – med italiensk matkonst skapad av Paolo Roberto

Pane Fresco - Terassen Pane Fresco - Terassen

Pane Fresco Familjen - Paolo Roberto Pane Fresco Familjen - Paolo Roberto

Om Pane Fresco
Restaurangen erbjuder lunch och middag, samt försäljning av färdig  italiensk mat och Paolo Robertos matprodukter. Restaurangens paradrätt också huvudrätten i det napolitanska köket och en av världens mest kända rätter, pizzan. Neapel är platsen där man en gång i tiden uppfann pizzan. För att tillverka äkta napolitansk pizza måste tillverkningen ske enligt vissa krav från Europeiska Unionen, som fastställt att rätten har skyddad ursprungsbeteckning.

Om Paolo Roberto
Paolo har under 10 års tid jobbat med mat och försökt sprida kunskap om det italienska köket. Paolo är framförallt kokboksförfattare och har sålt över 250 000 böcker. Varje torsdag lagar han även mat i Nyhetsmorgon på TV4 och har tidigare gjort flera säsonger med det egna matprogrammet Primo Paolo där han lagade mat med sina fastrar. Han har ett eget matmagasin, Paolos mat, som kommer ut som bilaga till Aftonbladet, en egen matlinje, PAOLOS, i butik samt en egen köksserie, Le Zie, som säljs i detalj- och specialbutiker samt mot företag.


Om Åhléns Food
Åhléns matsatsning, som delvis syftar till att göra Åhléns City i Stockholm till en riktig matdestination, med ett varierat utbud av mat och dryck, startade under 2014 med öppningen av Café Å lait samt juicebaren StrÅ och i februari 2015 öppnade restaurang ”Sally Voltaire och systrar”. Idag finns 5 stycken Café Å lait och 2 nya öppnar under hösten. 

Taggar

Artikel Artiklar