Italiensk gelato med smak av semla
25 Feb 2020
Gelaton serveras med fördel i enfriterad munk, men kan självklart också serveras i en klassisk semmelbulle eller helt enkelt som den är.
Karla Frukt använder sig av råvarorna från det ordinarie sortimentet när de smaksätter glassen. En viktigdel i verksamheten är tanken kring återbruk och att ta vara på alla råvaror – en inplastad krossad klubba som ett barn tappat ger nya och spännande smakkombinationer.
- Vi försöker att vara påhittiga med det vi har i Karla Frukts sortiment, istället för att köpa in polkagrisessens kan vi använda oss av polkagriskross så slipper vi slänga det vi inte kan sälja. Genom det kan vi ta fram en ny smak på gelaton som gör att vi kan erbjuda ett utbud som konstant uppdateras, säger Mele Perini, ägare av Karla Frukt.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Karla Frukt
25 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"