Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Internationella besökare står för nästan hälften av övernattningarna

 
Internationella besökare står för nästan hälften av övernattningarnaGästnätter från utländska besökare ökar snabbare än svenskars. Utvecklingen är svag för de nordiska marknaderna, medan mer långväga besökare ökar påtagligt. Det är de internationella besökarna som fortsätter att driva utvecklingen av besöksnäringen i Stockholm. De ökade med 12% i juni månad jämfört med 2016 och stod för 45% av det totala antalet övernattningar under månaden. Den högsta andelen någonsin i juni. 
Totalt under juni gjordes 1,3 miljoner övernattningar på kommersiella boendeanläggningar i Stockholm. Det är 48 000, eller +4%, fler än i juni 2016. Inhemska övernattningar minskade med -2% i juni.

En summering av det första halvåret 2017 visar på en fortsatt positiv utveckling och +6% för Stockholms besöksnäring. De internationella besökarna ökade med 10% och de inhemska med +4%. Kraftigast utveckling från Kina, USA, Frankrike och Tyskland.

- Den växande andelen internationella besökare understryker hur viktigt det är att vi fortsätter jobba för fler och attraktiva förbindelser mellan Stockholm och resten av världen. Våra internationella gäster är rena exportinkomster för Sverige och ger nya jobb och växande företag inom besöksnäringen, säger Thomas Andersson, vd Visit Stockholm.

Den goda utvecklingen från amerikanska och kinesiska besökare fortsätter. Antalet övernattningar från USA under juni ökade med 34% och totalt under första halvåret med 31%. För besökare från Kina har antalet gästnätter stigit kraftigt, med 39% under det första halvåret 2017 och i juni var Kina den 6: e största marknaden i Stockholm med en ökning på 40%.

Nordiska övernattningar minskade med 5 % under juni. Första halvåret har inneburit en mindre uppgång för Norge och Finland, medan danska gästnätter har sjunkit någotAv: Annika Rådlund Källa: Stockholm Business Region 

www.visitstockholm.com 
www.investstockholm.com 
www.stockholmbusinessregion.se

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer