Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Innis & Gunn släpper en riktig sommaröl

 
Innis & Gunn släpper en riktig sommarölMangoes on the Run IPA lanseras 6 juli Mangoes on the Run IPA är humlad med simcoe, hercules och citra som ger smakinslag av tropiska frukter. Bryggteamet på Innis & Gunn har vidare adderat färsk mangopuré i samband med bryggningen, vilket ger drycken en knuff av solmogen mango i både doft och smak. Mangoes on the Run IPA släpps i 40 000 exemplar på Systembolaget.

Skotska succébryggeriet Innis &Gunn som är kända för sina ”barrel aged” ales har på senare tid lanserat ett antal IPA -variantersom blivit populära, inte minst i Sverige. I juli släpper Innis & Gunn sin limiterade sommaröl - Mangoes on the Run IPA.

Mangoes on the Run IPA är humlad med simcoe, hercules och citra som ger smakinslag avtropiska frukter. Bryggteamet på Innis & Gunn har vidare adderat färsk mangopuré i sambandmed bryggningen, vilket ger drycken en knuff av solmogen mango i både doft och smak. Mangoes on the Run IPA släpps i 40 000 exemplar på Systembolaget.

- Session IPA som vi släppte 2016 har blivit väldigt väl mottagen på den svenska marknaden. Likaså vår Gunnpowder IPA som släpptes i beställningssortimentet under våren, vilket ärjättekul, berättar bryggmästaren och grundaren Dougal Gunn Sharp. Mango och citrus är framträdande i doft och smak hos Mangoes on the Run. Smaken levererar även inslag av tallbarr och avslutas med humlebeska. Sötman är balanserad liksom smaken av mango, vilket var viktigt i skapandet för Dougal, som är en förespråkare av smaker i balans.

- Jag ville brygga den perfekta sommarölen och vår Mango IPA är den fruktigaste öl vi någonsinbryggt med massor av smak av tropisk frukt. Det ska bli kul att få höra svenska folkets respons - avslutar Dougal Sharp.


Alkoholhalt: 5,6 %
Pris: 19,90 kr, 33 cl burk
Antal: 40 000 burkar
Säljstart: 6 juli 2018 på Systembolaget


Innis & Gunn lanserades i Sverige 2004. I grundsortimentet ingår klassikerna Innis & Gunn Original och Blood Red Sky. I sortimentet ingår även tre olika IPA; Session, Toasted Oak och Gunnpowder som är det senaste tillskottet. I sortimentet ingår även Innis & None, som är en smakrik alkoholfri Pale Ale med humlearomatisk smak. Av: Annika Rådlund Källa: Innis & Gunn