Imorgon tänds rosetten på hotellet
18 Nov 2021
Det gamla posthuset som numera inhyser Clarion Hotel Post ligger precis vid Göteborgs centralstation på Drottningtorget. Det är tusentals människor som passerar i området varje dag, och kring julen kommer många för att beskåda den stora rosetten.
–Julen är en tid för hopp, glädje och tillhörighet. Att tända julrosetten på Post tillsammans med Göteborgarna är en stämningsfull tradition, då startar julen på riktigt. Det känns extra speciellt i år med tanke på den tid vi alla varit igenom, säger Paul Lukes, hotelldirektör på Clarion Hotel Post.
Vid tändningen kommer Göteborgs Ungdomskör sjunga in julen och gatutidningen Faktums årliga julkalender presenteras.
–En av Göteborgs vackraste traditioner är då rosetten tänds på Clarion hotell Post. Att vi får vara en del av detta betyder otroligt mycket för våra försäljare och Faktum. Inte bara att vi blir uppmärksammade genom att få göra vår röst hörd, utan att vi även får ha vår fina kalenderutställning utanför hotellet under hela julen fram till den 6 januari, säger Peter Kronvall som är VD på Faktum.
I år har kalendern temat "Livsvisdom”. I årets upplaga har tolv Faktumförsäljare porträtterats i illustrativa montage där de delar med sig av sina tankar på temat livsvisdomar. Den innehåller även en inspirerande text av den tidigare buddhistmunken Björn Natthiko Lindeblad.
–I de buddhistiska texterna kallas den som väljer en bana som munk eller nunna för hemlös, så jag känner ett särskilt band till Faktums försäljare. Jag gör vad jag kan för att finnas till för andra. What goes around comes around, så ser min tro på karma ut, säger Björn Natthiko Lindblad.
Invigningen av rosetten med glögg och pepparkakor sker klovksn 17.15-18.15 och nedräkning av rosettändingen sker 18.10.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotels
18 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"