Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ikväll drar Sveriges största Halloweenfest igång

 
Ikväll drar Sveriges största Halloweenfest igångHalloween på Liseberg med 90 ton pumpor och Spindelburgare i restaurangerna Lisebergs Halloweensäsong hade premiär 2015 och under de nio dagar som parken var öppen kom inte mindre än 200 000 besökare. I år är Halloween på Liseberg både längre, större och otäckare. Årets stora nyhet är zombierna som invaderat området vid Balder men även skräckhuset The Experiment har fått ett rejält ansiktslyft – bokstavligen.

Halloween på Liseberg utspelar sig efter det att en ruskig höststorm har dragit fram genom parken. Träd och marknadsstånd har vält, häxor har nödlandat i Kaninlandet och i Godislandet har ett blixtnedslag får gigantiska godisbitar att explodera. Men värst av allt: Stormen har blottlagt en sedan länge bortglömd kyrkogård i parkens skummaste kvarter nere vid hamnen, gastarna på spökhotellet har drabbats av en fruktansvärd smitta, området vid Balder har attackerats av zombier och åskan ger den galna Dr Volt den kraft som krävs för att genomföra sina blodiga, mänskliga experiment.


Öppet
21-23 okt och 28 okt-6 nov 2016.

Generellt i parken
Det är pyntat med höstlov, grenar/nedblåsta träd, 20 000 pumpor, fågelskrämmor, omkullblåsta marknadsvagnar och halmbalar.

2 barnområden
Kaninlandet och Godislandet. Här blir det ansiktsmålning, godisskattjakt och karamellbodar, disco och kaninteater, pumpor, karuseller och snälla häxor.

2 skräckområden
Hamnkvarteret och Distrikt Z. Här är fritt fram för alla besökare men efter mörkrets inbrott fylls skräckområdena med smittade gastar och hungriga zombier så det kan vara otäckt för barn.

4 skräckhus
Liseberg har fyra skräckhus. Alla skräckhus har en åldersgräns på 11 år.
Zombie. Här har zombier invaderat ett Lisebergskontor och börjat tugga på personalen.
Smitthärden Gasten. Ett svårt utbrott av magsjuka har smittat hotellets gäster.
Dockkabinettet. Galna clowner, malätna dockor och psykedelisk tivolimusik.
The Experiment. Blod och mänskliga experiment. Varning för våldsamma scener.

Föreställningar
I Hamnkvarteret bjuder Karneval Macabre på blodisande nummer med fakirer, inälvor och magi. På Kvarnteatern spelar Lisebergskaninerna ett rafflande detektivdrama. Föreställningarna spelas flera gånger per dag och ingår i entrén till parken.

29 attraktioner
29 attraktioner är öppna under Halloween. Lilla Åkpasset Halloween (155 kr) gäller i 18 av de mindre attraktionerna. Med Allt-i-Ett för 395 kr kan man uppleva hela Halloween. Då ingår entré, fri åkning i alla attraktioner samt fritt antal besök i de fyra skräckhusen. Vid köp på Lisebergs hemsida ingår dessutom tre Express-Pass-biljetter som kan användas i både attraktioner och skräckhus.

Mat & dryck
Halloweentemat har flyttat in på flera av parkens menyer så de vågade besökarna kan frossa i spindelburgare och fladdermusköttbullar.