Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Idag öppnar Steam Hotel

 
  • Steam Hotel i Västerås öppnar idag.

    Steam Hotel i Västerås öppnar idag.

  • Hotellet har tre restauranger och två barer.

    Hotellet har tre restauranger och två barer.

Föregående
Nästa
 
Ess Group har skapat och driver idag ett stort antal unika varumärken i hotell- och restaurangbranschen från Ystad i söder till Funäsdalen i norr. Det senaste tillkostet är The Steam Hotel som är byggt i ett 100 år gammalt ångkraftverk i Västerås. 

 – Det här är inget hotell i dess vanliga bemärkelse. Vi har tagit all vår erfarenhet från våra prisbelönta Ystad Saltsjöbad, Hotel Pigalle och Falkenberg Strandbad och blandat det med alla år av dialog med stamgäster, resor vi gjort och upplevelser vi haft. Steam Hotel är ett livsverk för oss i väldigt många avseenden. Enormt, passionerat och fyllt av energi, förklarar Jonas Stenberg VD och partner ESS Group.  
Hotellet är 18 våningar högt och ligger precis vid Mälarens strand. Byggnaden är kulturminnesmärkt och ångkraftverket fungerade under många år som en central del av Sveriges energiförsörjning. 

Steam Hotel har tre restauranger och två barer, ett nytt spa-koncept som kallas Voltage Lounge, en roof top restaurang på 18:e våningen med milsvidd utsikt över Mälaren, ett playground area för barn (och vuxna) med e-games, biljard, shuffleboard, brädspel och flipper. Och pingis. På 7:e våningen bjuds det på varm utomhuspool och eldrelax och ett gym i retro stil. 550 personer kan konferera och 227 rum med flera unika sviter finns också.

 – En fantastisk dag att äntligen få visa våra gäster vad vi skapat. Vi är så stolta, har jobbat så enormt hårt hela teamet och jag kan lova att detta nu är en upplevelse som är unik i Norden. Detaljrikedomen, materialvalen, idéerna, historien, utsikten, känslan, maten, aktiviteterna. Men framförallt personalen här. Det är de som skapar minnena. Nu kör vi och varmt välkomna, säger Kai Pasma, VD och partner Steam Hotel.


http://www.essgroup.se