Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Idag öppnar Motel Hell ....

 
  • Nu öppnas grindarna till Halloween på Gröna Lund

    Nu öppnas grindarna till Halloween på Gröna Lund

  • Fast food och caféområdet har dekorerats i mexikansk anda inför Halloween.

    Fast food och caféområdet har dekorerats i mexikansk anda inför Halloween.

Föregående
Nästa
 
Idag öppnas grindarna till Gröna Lunds allra första Halloweenfirande, och en av de stora nyheterna är Motell Hell som har byggts upp på platsen där Radiobilarna annars brukar stå.  Redan i hotellets receptions möts besökarna av en väldigt annorlunda och läskig receptionist....

Nöjesparken sparar inte på krutet när de drar igång sitt första Halloweenfirande, totalt 23 miljoner kronor har investeras på att driva och förvandla parkens miljöer till magiska och läskiga Halloweenupplevelser för både stora och små.

Mellan den 27 oktober och 5 november (hela höstlovet) öppnar Gröna Lund för första gången tivolit för ett storslaget Halloweenfirande, där hela tivolit med attraktioner håller öppet och parken dekoreras i olika Halloweenteman. Lilla Området anpassas för de yngre besökarna med pumpor, häxor och ett spökmysigt Pettson o Findushus. Dessutom bjuds det på barnföreställning två gånger per dag på Lilla Scen, där föreställningen ”Jakten på det perfekta buset” spelas.

På Stora Området kommer de modigare gästerna kunna besöka fem skräckupplevelser, där House of Nightmares får nya mardrömmar och Blå Tåget kryddas med levande spöken. Ett helt nytt skräckhus, Motel Hell, byggs upp på Radiobilarnas golv och Lustiga Huset förvandlas till Olustiga Huset där långtifrån trevliga clowner numera huserar. Kl. 18.00 sänks mörkret över tivolit och då aktiveras även en Zombie Zone. Väljer man att gå in i zonen kommer man att möta onda väsen och infekterade zombies på nära håll. Utöver skräckhusen kan man även besöka de tematiserade områdena Majsfältet, Häxans offerplats, Dia de Muertos och Kyrkogården.

Även restaurangerna har gått in på skräcktemat med lite extra dekorationer.

– Sedan vi stängde tivolit för sommaren har ett febrilt arbete pågått med att förvandla hela tivolit inför Halloween och jag tror faktiskt inte att man kommer att känna igen Gröna Lund. På fredag är det äntligen dags att öppna, och det riktigt kliar i fingrarna på oss att få välkomna både stora och små gäster, säger Johan Lotsander, projektledare för Halloween på Gröna Lund.

Fakta
Namn:
Halloween på Gröna Lund
Datum:
27 oktober-5 november


Gröna Lund är Sveriges äldsta tivoli och ingår i temaparkskoncernen Parks and Resorts, Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin, tillsammans med Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Tivolit har 31 attraktioner och sex restauranger samt ett varierat utbud av lotterier, 5-kampsspel och mat- och snackskiosker. 2016 hade tivolit ca 1300 anställda under säsongen och över 1,5 miljoner besökare, vilket gör tivolit till en av landets ledande besöksattraktioner.


Av: Annika Rådlund Källa: Gröna Lund
Foto: Annika Rådlund och Gröna Lund