Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Icehotel 365 vinnare i kategorin "Årets innovation"

 
  • Ishotellet Icehotel 365 är öppet året runt, något som förstås lockar gäster från hela världen.

    Ishotellet Icehotel 365 är öppet året runt, något som förstås lockar gäster från hela världen.

  • Icehotel 365 vinnare i kategorin

    Icehotel 365 vinnare i kategorin "Årets innovation" .

Föregående
Nästa
 
Under dagens prisutdelning av besöksnäringens eget pris, ”Award of Swedish Lapland”, blev Icehotel vinnare i kategorin "Årets innovation" för den nyöppnade och året runt-öppna satsningen Icehotel 365.

Priset delas ut av Swedish Lapland Visitors Board som på prisutdelningen delade ut fyra olika priser till aktörer som synliggör och premierar insatser som inspirerar och levererar i strävan att stärka destinationen Swedish Laplands attraktivitet och konkurrenskraft.
Icehotel fick pris i kategorin ”Årets innovation”. 

Årets Innovation nomineras med utgångspunkt i: ”En innovativ idé som bidrar till besöksnäringens utveckling, som har nått kommersiellt genomslag och sätter Swedish Lapland på den internationella kartan.”

Icehotel 365 kammade hem priset och så här lyder juryns motivering:
”I snart tre decennier har Icehotel  återanvänt Torneälvens is i ett hållbart kretslopp. Numera står Icehotel 365 kvar året om, så att den internationelle gästen kan njuta av snö och is under såväl norrsken som midnattssol. Samtidigt har Icehotel, innovativt ur ett klimatperspektiv, skapat en hållbart attraktiv produkt i Jukkasjärvi och Swedish Lapland.”   
 
- ICEHOTEL har satt både Swedish Lapland och Sverige på kartan under många år. Ett innovativt initiativ som fortsätter utvecklas och nu erbjuder en av våra mest kända reseanledningar året runt, säger Erica Mattson, VD på Swedish Lapland Visitors Board.

Världsnyhet och fler gäster än väntat

I nästan tre decennier har Icehotel  smält tillbaka till Torneälven på våren, men förra året var det världspremiär för iskalla upplevelser året runt när Icehotel 365 slog upp dörrarna.
Tack vare solenergi kan besökarna nu uppleva is och snö året om i det permanenta ishotellet med 20 sviter, Icebar by Icehotel Jukkasjärvi och ett isgalleri – allt skapat i snö och is av utvalda konstnärer från när och fjärran.

Konst av is och snö, prisbelönt mat på Icehotel Restarurang, aktiviteter som forsränning och isskulptering i kombination med sommarväder ute och vintertemperaturer inne lockade fler besökare än väntat och blev en världsnyhet som plockades upp av press från hela världen och satta strålkastarna mot regionen i större utsträckning än vanligt.  

- Vi är mycket tacksamma för uppskattningen från juryn, och från våra gäster. Vi kommer att fortsätta arbetet med att skapa och utveckla hållbara is- och snö upplevelser som lockar gäster från hela världen till vår region, året runt, säger Yngve Bergqvist som är grundare av Icehotell och en av initativtagarna till den året runt-öppna delen av hotellet.

Just nu pågår byggnationen av de säsongsöppna konst och issviterna på Icehotel och konstnärer från världens alla hörn är på plats i Jukkasjärvi. Invigning sker den 15 december.

 

Om Icehotel
Icehotel i Jukkasjärvi öppnade 1989, och är utöver ett hotell också en konstutställning med föränderlig originalkonst av is och snö. Varje vinter skapas Icehotel i ny tappning, helt och hållet av is från Torne älv, en av Sveriges nationalälvar och sista orörda vattendrag. När vintersäsongens hotell av is och snö har smält tillbaka till älven om våren står en del av hotellet kvar, en plats där gästerna kan ta del av upplevelser av is och snö året om.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Icehotel

 

 

 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer