Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hotellrum med koppling till svensk musik

 
Best Westerns nya BW Premier Collection hotell - Pop House Hotel - är beläget i samma hus som ABBA The Museum och Swedish Music Hall of Fame där Björn Ulvaeus är en av delägarna. Visionen om ett musikens hus i Stockholm/Sverige fördjupas nu tack vare hotellets satsning på en ny livescen samt nya rum med tema från svensk musik.

Hotellet har 49 rum och en av juniorsviterna har byggts om till ett glittrande ABBA Gold-rum, där man kan känna sig som en popstjärna för en dag. På väggarna, fast förankrade och bakom glas, sitter bandmedlemmarnas privata utlånade guld- och platinaskivor som symbol för framgångarna.

Inför nypremiären av Kristina från Duvemåla i september i år och i samband med musikalens 20-årsjubileum har ett annat av hotellrummen gjorts om till ett Duvemåla-rum, med noga utvalda detaljer. På väggen hänger exempelvis en av klänningarna som användes i musikalen 1995.
I rummet är tapeterna handgjorda och det finns bland annat Amerikakoffert, pottskåp och sänggavlar från tidigt 1900-tal. Ute på terrassen möts man av en platsbyggd äkta gärdsgård. Båda rummen är skapade av Ingmarie Halling, museichef/curator för ABBA The Museum och scenograf Anna Söderberg.

- Jag ville verkligen skapa genuina miljöer med så mycket historia och detaljer som möjligt. Rummen i sig ska vara ett reseminne, som man vill dröja sig kvar i och något spännande att berätta för dem därhemma, säger Ingmarie Halling.

Inför sommaren gör hotellet också en stor satsning på mer musik – varje kväll tisdag-lördag kan besökare och gäster njuta av DJs och livemusik från den nya scenen ute på gården.

- Vi vill bygga ett ställe för människor som söker skönt barhäng på Djurgården. Vi satsar mycket på att få en riktigt bra live scen och vi tänker långsiktigt – man ska veta att det alltid händer något kul hos oss, säger Pelle Lindberg, VD för POP House Sweden som äger hotellet och fastigheten.

Fakta om Duvemålarummet

I Duvemålarummet möts hotellgästen av ett personligt välkomstbrev från Björn Ulvaeus som ger oss en bild av emigrationens mödosamma väg; då som nu.

Rummet andas frid och lugn och har handplockade detaljer och rekvisita. Det är handgjorda tapeter och handvävda trasmattor. På väggen, bakom glas och ram, hänger en av klänningarna från musikalen från 1995. Ute på terrassen möts man av en äkta gärdesgård och man kan sjunka ner på en linoljedoftande träbänk för att skåda skymning. I pottskåpet i allmoge stil finns minibaren och Tv:n är gömd bakom en traditionell pärlspånt med enkel hake som låsanordning. Amerika-kofferten, gungstolen och sänggavlar, allt i svenskt hantverk från tidigt 1900-tal, tar dig tillbaka till perioden då Vilhelm Mobergs Utvandrarna utspelas. Hela rummet andas lugn och stillhet med 2010-talets fullständiga komfort och blir en spännande kontrast till övriga miljön på hotellet.

Duvemålarummet har handplockade detaljer. Duvemålarummet har handplockade detaljer.

Amerika-kofferten, gungstolen och sänggavlar, allt i svenskt hantverk från tidigt 1900-tal, tar dig tillbaka till perioden då Vilhelm Mobergs Utvandrarna utspelas. Amerika-kofferten, gungstolen och sänggavlar, allt i svenskt hantverk från tidigt 1900-tal, tar dig tillbaka till perioden då Vilhelm Mobergs Utvandrarna utspelas.

Pop House Hotel - Duvemåla rummet. Pop House Hotel - Duvemåla rummet.

Om ABBA Gold-rummet

ABBA Gold-albumet gavs ut 1992, tio år efter att ABBA tog en paus. Albumet har sålt i 30 miljoner exemplar och räknas som en av de största skivframgångarna för ABBA och är den mest sålda CD-skivan genom tiderna i popens hemland England. I samarbete med ABBA The Museum och som en hyllning till ABBA-musikens återuppståndelse under 90-talet världen över, har Pop House Hotel skapat ett ABBA Gold-rum i en av juniorsviterna. Med utsikt över Stockholms äldsta nöjesscen (Gröna Lund) och Saltsjön kan gästen sjunka ner i guldkantade drömmar och känna sig som en popstjärna för en stund. Rummet är perfekt för det lilla kreativa mötet och kan kanske vara en inspiration till nya framgångar. Rummet går i glittrande guld och blänkande svart. Guld-gardiner, guld-speglar och den enorma Tom Dixon-lampan ger en exklusiv känsla.

 ABBA Gold-rummet ABBA Gold-rummetBest Western Scandinavia
Best Western Scandinavia är en hotellkedja som består av 130+ privatägda Best Western hotell i Norge, Sverige, Danmark och Island på ett hundratal orter. Engagerat värdskap sätter sin personliga prägel på hotellupplevelsen för våra gäster. Samtidigt har Best Westerns hotell höga kvalitetskrav på dess standard som gör att du som gäst vet vad du kan förvänta och att pris och produkt stämmer överens. Totalt finns över 4 000 Best Western hotell i ett 110-tal länder vilket gör hotellkedjan till världens största hotellfamilj

Taggar

Artikel Artiklar

 

Verksamheter till försäljning